Μενού
  • Α-
  • Α+

Ήδη εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη δημιουργούν κρυφές λίστες πιστών, που θα παρακολουθήσουν από κοντά την προσεχή Παρασκευή τους πρώτους Χαιρετισμούς, στις 7 το απόγευμα.

Ο «μεσάζων» για τις κρυφές λίστες σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr είναι συνήθως άνθρωπος της εκκλησίας.

Το μήνυμα διαδίδεται, όπως φαίνεται, ακόμη και από στόμα σε στόμα:

«Ενημερώθηκα από ψάλτη που τυγχάνει να είναι φίλος μου ότι την Παρασκευή θα επιτρέψουν στους πιστούς να παρακολουθήσουν από κοντά τους Α’ Χαιρετισμούς, βάζοντάς τους από την… πίσω πόρτα», δήλωσε χαρακτηριστικά  η Φ. Κ.

Κοινό μυστικό η λειτουργία εκκλησιών με πιστούς

Όπως τονίζεται, παράλληλα, στο ρεπορτάζ, από την τέλεση των Θεοφανίων και ύστερα, η λειτουργία των εκκλησιών με ανοικτές πόρτες αποτελεί κοινό μυστικό.

Πιστοί όλων των ηλικιών και οικογένειες με μικρά παιδιά ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτονται εκκλησίες και παρεκκλήσια και παρά τις συμβουλές των ειδικών, δεν φορούν μάσκα προστασίας, ενώ εξακολουθούν να ασπάζονται τις εικόνες.

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Πάμε για ρεκόρ κρουσμάτων - Πάνω από 3.000

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη δράση του παράγοντας της κολύμβησης: Καλούσε τα κορίτσια σπίτι του και τους έδειχνε πορνό

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA