Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν ναρκωτικά και βαρύς οπλισμός όπως πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov.

Μετά από διήμερη επιχείρηση σε Αττική και Κορινθία, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ, συνελήφθησαν ένας 25χρονος Έλληνας και έξι Αλβανοί κακοποιοί (από 27 έως 38 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίσταση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Επίσης, συνελήφθη και μία γυναίκα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένας 32χρονος ομοεθνής τους –βασικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης-.

Η δομή της εγκληματικής οργάνωσης

Όπως προέκυψε από την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, την προμήθεια οπλισμού αλλά και τη διενέργεια κλοπών, υπήρχαν διακριτοί ρόλοι μεταξύ των μελών της και ειδικότερα:

Αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας 38χρονος Αλβανός κακοποιός. Ασχολούνταν με την αγορά και προμήθεια των ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, προς τους άμεσους συνεργάτες του για την περαιτέρω διάθεση προς πώληση.

Ο 25χρονος Έλληνας κατ’ εντολή του αρχηγού αποθήκευε τις ναρκωτικές ουσίες σε οικία στο Περιστέρι και προέβαινε και σε διακίνηση αυτών.

Ένας 31χρονος ομοίως αναλάμβανε την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών σε οικία στην Κυψέλη, καθώς και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με άμεσους συνεργάτες τα δύο 27χρονα μέλη, τα οποία και στρατολόγησε στην οργάνωση.

Ένας 30χρονος ομοίως ήταν επιφορτισμένος με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τη διατήρηση του εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Ένας 34χρονος ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση τόσο των ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, όσο και του οπλισμού.

Τραυμάτισε αστυνομικό για να διαφύγει

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και την ΟΠΚΕ, ο 34χρονος Αλβανός εντοπίστηκε σε περιοχή της Κορινθίας να οδηγεί αυτοκίνητο και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω σε αστυνομικό τον οποίο και τραυμάτισε. Στη συνέχεια όμως εντοπίσθηκε από άνδρες της Α.Δ. Κορινθίας που είχαν κληθεί να συνδράμουν και συνελήφθη.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, 2 πιστόλια, καραμπίνα, 226 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 468 γραμμ. κάνναβης, 5 γραμμ. κοκαΐνης, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης με 6 δενδρύλλια, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 5 οχήματα.

Το πιστολίδι στον Άγιο Παντελεήμονα

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 32χρονος που αναζητείται από την ΕΛ.Α.Σ και ο 38χρονος αρχηγός της οργάνωσης, είναι οι δράστες απόπειρας ανθρωποκτονίας, όταν το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου επιβαίνοντες σε

ταξί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ομοεθνή τους, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ ο 30χρονος συνιστά τον ηθικό αυτουργό στη επίθεση, καθότι του έστησε παγίδα και τον οδήγησε στο σημείο της επίθεσης.

Επίσης, ο 38χρονος εμπλέκεται και σε μία ακόμη υπόθεση καταδίωξης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διαδραματίστηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2020 στην Κυψέλη, κατόπιν ανεύρεσης εντός αυτοκινήτου πολεμικού τυφεκίου τύπου Kalashnikov. Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας και έχουν ταυτοποιηθεί 260 περιπτώσεις διάθεσης εκ μέρους των μελών της οργάνωσης κοκαΐνης και κάνναβης σε τοξικοεξαρτημένα άτομα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα

Έρχεται το ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού- Η Κομισιόν υιοθετεί την ελληνική πρόταση

Με απόφαση Μητσοτάκη εθνική στρατηγική για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα- Τα μέλη της Επιτροπής

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA