Μενού
  • Α-
  • Α+

Το παιδί νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί ζημιά τα ζωτικά του όργανα.

Tο αγοράκι βρέθηκε μέσα σε ένα βαρέλι με νερό στο χωριό Λιγόρτυνος του Δήμου Αρχάνων Αστερουσίων Ηρακλείου. Οι γονείς βρήκαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του και το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Από εκεί, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, οι γιατροί παρέλαβαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του. Όλοι πίστεψαν ότι το αγοράκι είχε πεθάνει. Αλλά ύστερα από αδιάκοπη προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών, επί 2,5 ώρες, το παιδί εμφάνισε καρδιακό παλμό!

Αμέσως, το παιδί μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ και διασωληνώθηκε.

«Eίναι από τις περιπτώσεις που η επιμονή και η πίστη των γιατρών του Κέντρου Υγείας και των διασωστών του ΕΚΑΒ, δείχνουν ότι μπορεί να γίνουν και “θαύματα”. Μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας κατά τις οποίες το παιδί δεν έδειχνε σημάδια ζωής, οι γιατροί πέραν των πρωτοκόλλων επέμειναν και τελικά όπως όλα δείχνουν -αν και το παιδί βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση- υπάρχει πιθανότητα να σωθεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Διαβάστε Ακόμα 

Προς «light» χαλάρωση μέτρων για «ανάσα» στους πολίτες - Την άλλη εβδομάδα αποφάσεις για το λιανεμπόριο

Παρανάλωμα του πυρός οκτώ οχήματα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Καισαριανή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA