Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αντίστροφη μέτρηση για τη χαλάρωση των μέτρων φαίνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει παρά το γεγονός ότι χθες καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Παρ' όλα αυτά, όπως έγραφε από το πρωί το Reader.gr, το Μαξίμου είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, που παρουσίασε το Mega, την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Μαρτίου, προτείνεται να ανοίξουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και περιποίησης άκρων.

Μάλιστα, το υπουργείο προτείνει να μην υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός. Η μετακίνηση θα γίνεται με SMS στο «13033» με τον κωδικό 2.

Πώς και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου πηγαίνει προς τη Δευτέρα 29 Μαρτίου και σύμφωνα πάντα με το Mega, θα γίνει χωρίς click away ή click in shop. Ωστόσο αυτή την Παρασκευή δεν αναμένεται να γίνει οριστική συζήτηση για το λιανεμπόριο στην Επιτροπή.

Οι μετακινήσεις, όταν ανοίξουν τα καταστήματα, θα γίνονται με SMS στο «13032». Ο πολίτης θα στέλνει το ονοματεπώνυμό του στο νέο 5ψήφιο και θα έχει στη διάθεσή του 3 ώρες για να κάνει τα ψώνια του.

Τι θα γίνει με την εστίαση

Σε ότι αφορά στον κλάδο της εστίασης, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από όλους, το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας του κλάδου. Στόχος είναι να επαναλειτουργήσει η εστίαση εντός Απριλίου.

Πάντως, σε πρώτη φάση, η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους. «Το άνοιγμα του Τουρισμού επισπεύδει τη λειτουργία της Εστίασης» δήλωναν αρμόδιοι παράγοντες.

Διαβάστε ακόμα

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 3.600 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος Μαρτίου

Βασιλακόπουλος: Έγιναν 100 διαδηλώσεις και πάρτι τον τελευταίο μήνα - Δεν χρειάζεται να μετράμε τα λύματα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA