Μενού
  • Α-
  • Α+

Η σύζυγός του, τότε 52 ετών, και τα δύο ενήλικα παιδιά του διεκδίκησαν από τον δήμο Σερρών αποζημίωση μέσω των Διοικητικών Δικαστηρίων, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του 57χρονου οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του δήμου, καθώς δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα συντήρησης των δέντρων.

Το ΣτΕ επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θράκης, το οποίο έκρινε ότι η αποκοπή του κλαδιού δεν οφειλόταν σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ισχυροί άνεμοι), αλλά «αποκλειστικά στην παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του δήμου να προβούν στην συντήρηση του χώρου» του πάρκου που υπήρχε το επίμαχο δένδρο και «την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αποτροπή ενδεχόμενης πτώσης του δένδρου, ιδίως σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Παράλληλα, το ίδιο εφετείο επιδίκασε ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης, στην σύζυγο 60.000 ευρώ και από 30.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα δύο παιδιά του θανόντα, ενώ επιπρόσθετα επιδίκασε στην σύζυγο το ποσό των 44.280 ευρώ, ως αποζημίωση λόγω στέρησης διατροφής (σύνολο 164.280 ευρώ).

Επίσης, δύο αντιδήμαρχοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση με αναστολή.

Διαβάστε ακόμα:

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Με ξένους ηγέτες, αλλά και ελεύθερους σκοπευτές - Τι προβλέπει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Κορονοϊός: Συναγερμός στις αρχές - Εντοπίστηκε στην Αθήνα κρούσμα με συνδυασμό μεταλλάξεων

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA