Μενού
  • Α-
  • Α+

Να σημειωθεί ότι ο 51χρονος παρίστανε τον διευθυντή τράπεζας για να αρπάζει τις χρεωστικές κάρτες και τα pin ηλικιωμένων ατόμων, και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας.

Πρόκειται για τον ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ Γεώργιο του Σάββα και της Βαΐτσας, γεννηθέντα την 28-1-1970 στη Γερμανία.

Πιο αναλυτικά, ο 51χρονος -«φαντομάς» για περίπου 4 χρόνια- συνελήφθη καθώς παρίστανε τον «διευθυντή τράπεζας» με σκοπό να εξαπατήσει ηλικιωμένους.

Χαρακτηριστικό του πόσο καλά έπαιζε το... παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, είναι ότι μετά την αποφυλάκισή του με όρους στα τέλη του 2017 οι αστυνομικοί είχαν χάσει τα ίχνη του, καθώς συνήθιζε να μένει σε σπίτια με βραχυχρόνια ενοικίαση από διαδικτυακή πλατφόρμα.

Τελικά, οι άνδρες της Ασφάλειας Νέας Ιωνίας κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 εντάλματα σύλληψης και 3 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται 3 συνεργοί του.

Πώς δρούσε ο 51χρονος «φαντομάς»

Όσον αφορά τη μεθοδολογία του 51χρονου, προσέγγιζε στον δρόμο ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενος τον διευθυντή τραπεζικού καταστήματος ή ότι ανήκει στο ευρύτερο συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον τους, τους εξαπατούσε και τους έπειθε να του παραδώσουν την τραπεζική τους κάρτα και τον αριθμό PIN.

Κάποιες φορές τους επέστρεφε κάρτα άλλου ατόμου (προηγουμένου θύματος), αντί της δικής τους. Στη συνέχεια, με την αφαιρεθείσα κάρτα προέβαινε σε αναλήψεις χρηματικών ποσών και σε αγορά προϊόντων. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, αγόραζε με τις αφαιρεθείσες κάρτες, από περίπτερα και μίνι μάρκετ, προπληρωμένες κάρτες, τις οποίες χρησιμοποιούσε για συμμετοχή σε παιχνίδια στοιχηματισμού.

Από την προανάκριση εξιχνιάστηκαν 76 περιπτώσεις απάτης, με τη συνολική ζημιά τον παθόντων να υπερβαίνει τις 175.000 ευρώ. Στην κατοχή του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 κάρτες διαφόρων τραπεζών και χρηματικό ποσό, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε ακόμα:

Αργυρούπολη: «Μαϊμού» αστυνομικοί επιτέθηκαν σε ανήλικο επειδή πίστευαν ότι βανδάλισε τα γκράφιτι του Εύρυτου

Τροχαίο στη Βουλή: Οι δάσκαλοι οδήγησης ζητούν να γίνει κακούργημα η εγκατάλειψη θύματος

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA