Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Έκκληση Παπαευαγγέλου ενόψει 25ης Μαρτίου: Να μην επιτρέψουμε στον ιό να μας ξεγελάσει

«Κάνουμε έκκληση στους ενήλικες της παραγωγικής τάξης, αλλά και τους υπερήλικες, να τηρήσουν τα μέτρα με προσοχή», σημείωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Μιλώντας στην καθερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως «ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τα παιδιά μας, αλλά και τους ενήλικες που πρέπει να βρουν δουλειά. Για αυτή την εβδομάδα, της Εθνικής Εορτής, να μην επιτρέψουμε στον ιό να μας ξεγελάσει, να μη μολυνθούμε και να μη διασπείρουμε τον ιό. Έτσι θα καταφέρουμε να μειώσουμε το φορτίο.», είπε.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε το περιεχόμενο των συζητήσεων στην επιτροπή λοιμωξιολόγων: «Συζητήσαμε για την ψυχική κόπωση, που είναι δικαιολογημένη. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε εύκολα για άνοιγμα δραστηριοτήτων. Η βελτίωση της ψυχολογίας μας είναι σημαντική, ώστε να εισηγηθούμε να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες και με περισσότερα τεστ.»

Αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, η κ. Παπαευαγγέλου το χαρακτήρισε «ιδιαίτερα επιβαρυμένο, με περισσότερο από 233 000 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.»

«Ο αριθμός των νοσηλευόμενων αυξάνεται συνεχώς και τα νοσοκομεία μας πιέζονται. Έγιναν περισσότερες από 450 εισαγωγές κατά μέσο όρο την προηγούμενη εβδομάδα και συνολικά νοσηλεύονται 4.600 ασθενείς με κορονοϊό, περισσότεροι από τους μισούς είναι στην Αττική.  Η αποτύπωση της κατάστασης στα νοσκομεία δείχνει ότι σημαντική πίεση έχει η Αχαϊα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη.»


 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Κορονοϊός #Πανδημία