Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Lockdown - Παρασκευής: Γιατί δεν άνοιξαν οι μετακινήσεις μεταξύ δήμων - Πότε θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Δημήτριος Παρασκευής, σχολίασε τη χαλάρωση των μέτρων αλλά και γιατί κάποια δεν προκρίθηκαν.

«Τα μέτρα αποδίδουν, αλλά όχι στον βαθμό ώστε να εμποδίσουν σε μεγάλο βαθμό τη διασπορά» σημείωσε ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Δημήτριος Παρασκευής μιλώντας στο Star.

Ο κ. Παρασκευής ρωτήθηκε για το γεγονός πως τελικά δεν «άνοιξαν» οι μετακινήσεις ανάμεσα στους δήμους, παρά μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο, εξηγώντας πως: «Δεδομένου πως βρισκόμαστε μέσα στο τρίτο κύμα και το φορτίο στην κοινότητα είναι αρκετά υψηλό, θέλουμε να αποφύγουμε την αύξηση της κινητικότητας. Και τον κίνδυνο της διασποράς μεταξύ περιοχών και συνανθρώπων μας που μένουν σε διαφορετικούς δήμους».

Και σημείωσε πως πιθανές μετακινήσεις «αυξάνουν τον κίνδυνο μεταδόσεων».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ανέφερε πως: «θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας».

Ωστόσο δεν απέκλεισε το γεγονός να συζητηθεί στην σύσκεψη της επόμενης Παρασκευής. «Θα εξεταστεί, αν μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ προσεκτικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση» είπε.

Διαβάστε ακόμα

Ανοίγουν κομμωτήρια, ναοί και ψάρεμα - Χωρίς αυτοκίνητο το sms "6" - Ως τις 9μμ η κυκλοφορία

Δωρεάν ατομικά rapid test στα φαρμακεία για όλους τους πολίτες - Ένα την εβδομάδα με τον ΑΜΚΑ


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Lockdown #Κορονοϊός