Μενού
  • Α-
  • Α+

«Τα μέτρα αποδίδουν, αλλά όχι στον βαθμό ώστε να εμποδίσουν σε μεγάλο βαθμό τη διασπορά» σημείωσε ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Δημήτριος Παρασκευής μιλώντας στο Star.

Ο κ. Παρασκευής ρωτήθηκε για το γεγονός πως τελικά δεν «άνοιξαν» οι μετακινήσεις ανάμεσα στους δήμους, παρά μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο, εξηγώντας πως: «Δεδομένου πως βρισκόμαστε μέσα στο τρίτο κύμα και το φορτίο στην κοινότητα είναι αρκετά υψηλό, θέλουμε να αποφύγουμε την αύξηση της κινητικότητας. Και τον κίνδυνο της διασποράς μεταξύ περιοχών και συνανθρώπων μας που μένουν σε διαφορετικούς δήμους».

Και σημείωσε πως πιθανές μετακινήσεις «αυξάνουν τον κίνδυνο μεταδόσεων».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ανέφερε πως: «θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας».

Ωστόσο δεν απέκλεισε το γεγονός να συζητηθεί στην σύσκεψη της επόμενης Παρασκευής. «Θα εξεταστεί, αν μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ προσεκτικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση» είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA