Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ελευθερία Ματζουράνη: Νιώσαμε σαν βιασμένοι μετά τη συνάντηση με τον Στάθη Λιβαθινό

«Νιώσαμε σαν βιασμένοι μετά τη συνάντηση με τον Στάθη Λιβαθινό» θυμάται η Ελευθερία Ματζουράνη.

Συγκλονίζουν όσα λέει η Ελευθερία Ματζουράνη, μέλος της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, για την συμπεριφορά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινού.

Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών πήρε την απόφαση να καταγγείλει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) την προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά που εισέπραξαν εκπρόσωποί της από τον Στάθη Λιβαθινό πριν από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην καταγγελία τους, η οποία κατατέθηκε στις 11 Μαρτίου στο ΣΕΗ, αφορμή της συνάντησης τους, τον Δεκέμβριο του 2017, με τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ήταν ο αποκλεισμός κωφού υποψηφίου από τις εισαγωγικές εξετάσεις της δραματικής σχολής παρά το γεγονός ότι έχει καταργηθεί ο όρος της «αρτιμέλειας», που προβλεπόταν ως τότε με Προεδρικό Διάταγμα, για τις ιδιωτικές δραματικές σχολές. 

«Κατεβήκαμε κάτω και νιώσαμε σαν βιασμένοι. Δεν περιμένεις μία τέτοια αντιμετώπιση, όταν πηγαίνεις στο γραφείο του καλλιτεχνικού διευθυντή του μεγαλύτερου θεάτρου της χώρας. Ήταν μια ακραία βία. Ήμασταν όλοι μουδιασμένοι και με δάκρυα στα μάτια, κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον και ρωτούσαμε τι έχει συμβεί» περιγράφει η Ελευθερία Ματζουράνη στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα»..

«Με πάρα πολύ χαρά και αισιοδοξία, βρεθήκαμε στο γραφείο του κ. Λιβαθινού. Η αντιμετώπιση, όμως, που αντικρύσαμε ήταν βαθιά προσβλητική. Μας είπε, μάλιστα, ότι οι σπουδαστές της σχολής κάνουν δώδεκα ώρες μάθημα και ότι είναι αδύνατον ν' ανταπεξέλθει ένας ανάπηρος. Παράλληλα, ανέφερε ότι ψάχνει πρωταθλητές και ότι δεν θέλει να βάλει έναν ανάπηρο πάνω στη σκηνή, καθώς είναι σαν να βάζει ένα ζώο. Εκεί σηκώθηκα όρθια και του είπα ότι αυτό που μόλις ανέφερε με προσβάλλει όχι μόνο ως ηθοποιό, αλλά και ως άνθρωπο» τόνισε.

Διαβάστε ακόμα

Νέα καταγγελία στον αθλητισμό για απόπειρα βιασμού από υψηλόβαθμο παράγοντα ομοσπονδίας

Δημήτρης Άνθης: Άλλαξε την ημερομηνία του καταγγελλόμενου βιασμού του -Στο αρχείο οδεύει η υπόθεση


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.