Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στο περιοδικό OK, η Μαριάννα Τουμασάτου αναφέρθηκε στις καταγγελίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και αφορούν σεξουαλικές κακοποιήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Πολλά από αυτά τα είχαμε ακούσει, αλλά όχι όλα και όχι στον βαθμό που καταγγέλθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχαμε ακούσει δηλαδή ότι ο Λιγνάδης κάνει παρέα με νεαρά αγόρια, αλλά δεν φανταζόμασταν ότι μπορεί να είναι ανήλικα.

Η ηθοποιός, μάλιστα, διερωτήθηκε για την υπερασπιστική γραμμή του σκηνοθέτη, τονίζοντας:

«Είναι δυνατόν να ακούμε από την πλευρά του Λιγνάδη ότι τον ζήλευαν από το Σωματείο (σ.σ. Ελλήνων Ηθοποιών); Ποιος να λιμπιστεί την καριέρα ποιανού και για ποιο λόγο; Κι αν όντως την είχαν λιμπιστεί, γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα; Είναι αστεία πράγματα αυτά».

«Τα χέρια της έτρεμαν, κόμπιαζε»

Η Μαριάννα Τουμασάτου, όμως αναφέρθηκε και στις καταγγελίες της καλής της φίλης, Τζένης Μπότση:

«Είδα στα μάτια της ταραχή. Τα χέρια της έτρεμαν, κόμπιαζε. Ήταν σαν να προσπαθούσε να το ξεχάσει και παράλληλα να θέλει να το θυμάται για να προστατεύεται», ανέφερε σχολιάζοντας τις καταγγελίες της γνωστής ηθοποιού.

«Νομίζω ότι τώρα που το είπε δημόσια λυτρώθηκε. Κι αυτό έγινε γιατί εξέθεσε αυτόν που την έφερε σε δύσκολη θέση, ενώ όλο αυτό τον καιρό ήταν εκτεθειμένη η ίδια στον εαυτό της.

Μην ξεχνάμε ότι το 90% των ηθοποιών που κατήγγειλαν τέτοια ή άλλα περιστατικά ήταν πολύ νέοι στον χώρο και δεν γνώριζαν τις φήμες που ακολουθούν κάποιους ανθρώπους».

«Όταν είσαι μικρός και άμαθος δεν πάει το μυαλό σου»

Απαντώντας σε εκείνους που ρωτήσαν «Γιατί ένας ηθοποιός να πάει στο σπίτι κάποιου για να κάνει οντισιόν;», η κυρία Τουμασάτου ξεκαθάρισε ότι τη δεκαετία του ’90 ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα:

«Δεν υπήρχαν κινητά, δεν υπήρχε Ίντερνετ και για να βρεις τον άλλο άφηνες μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή. Σε εκείνη την εποχή, λοιπόν, ήταν πολύ συνηθισμένο να πας στο σπίτι κάποιου, να πάρεις το κείμενο ή ακόμη και να κάνεις πρόβα.

Εγώ έχω κάνει και φωτογράφιση σε σπίτι φωτογράφου. Όταν είσαι μικρός και άμαθος, δεν πάει το μυαλό σου εκεί.

Γι’ αυτό και θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει κώδικας δεοντολογίας.

Γίνομαι πραγματικά τρελή όταν ακούω έστω και μια νύξη ότι μπορεί κάποιο από τα θύματα να έκανε κάτι λάθος ή να βρίσκουν δικαιολογίες για τους θύτες. Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου απλά τυχερό που δεν έπεσα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης».

Διαβάστε ακόμα

Μπλόκο της Δίωξης Ναρκωτικών σε «ντελιβεράδες» κοκαΐνης με ταξί

Δίχως τέλος τα κορονοπάρτι: Δύο ιδιωτικές συναθροίσεις στην Αθήνα με δεκάδες καλεσμένους

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA