Μενού
  • Α-
  • Α+

Με βάση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, οι λειτουργίες στις εκκλησίες όλη της επικράτειας θα επιτραπούν για τις ακόλουθες θρησκευτικές εορτές:

  • Κυριακή της Ορθοδοξίας (21 Μαρτίου)
  • Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (25 Μαρτίου)
  • Δεύτεροι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου (26 Μαρτίου)

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, αποφασίστηκε η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και όριο τους 20 πιστούς.

Σημειώνεται πως είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, αλλά και το testing με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές.

Η ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος

«Την προσεχή Κυριακή, 21η Μαρτίου 2021, Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται πανορθοδόξως η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Λαμβάνουσα υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού όρισε όπως κατά την καθιερωμένη Συνοδική Θεία Λειτουργία τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις. Στην Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και θα συλλειτουργήσουν μόνον δύο Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Μητροπολίτες: ο Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, καθώς και δύο ιερείς και διάκονοι. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα αναγνωσθεί τμήμα του “Συνοδικού της Ορθοδοξίας” κατά την παράδοση και την τάξη της Εκκλησίας, εις ανάμνησιν του γεγονότος της Αναστηλώσεως των ιερών εικόνων».

Υπενθυμίζεται πως στην αυριανή δοξολογία που θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Αθηνών θα παραστεί η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Διαβάστε ακόμα

Lockdown: «Πράσινο φως» για επανεκκίνηση ερασιτεχνικού αθλητισμού - Πότε ξεκινούν τα πρωταθλήματα

Νέα Σμύρνη: Ντοκουμέντο των διαλόγων ΕΛΑΣ την ώρα της επίθεσης στον αστυνομικό

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA