Μενού
  • Α-
  • Α+

Το σύστημα υγείας ακροβατεί καθημερινά στα όριά του, καθώς αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ Covid έφτασαν τους 672, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ.

Αυτός ο αριθμός αποτελεί «μαύρο» ρεκόρ, ενώ υψηλός παραμένει και ο αριθμός (513) των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία της επικράτειας. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 469 ασθενείς.

Στα νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται πλέον 2.353 ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη Covid-19, περίπου οι μισοί από τους συνολικά νοσηλευόμενους στην επικράτεια. Η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ πανελλαδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της 19ης Μαρτίου, αγγίζει το 80%.

Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Κικίλιας απευθύνει ξανά προσκλητήριο για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από ιδιώτες γιατρούς, σε αυτήν την κρίσιμη καμπή της επιδημίας στην Ελλάδα.

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Στο τραπέζι η επιστράτευση

Εάν τελικά δεν υπάρξει ανταπόκριση στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας και του ΙΣΑ, πλέον, το πιθανότερο σενάριο είναι η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών από την κυβέρνηση.

Το ΕΣΥ έχει άμεση ανάγκη από πνευμονολόγους, παθολόγους και αναισθησιολόγους. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 50 γιατροί. Ωστόσο, κρίνεται απαραίτητο να βρεθούν άλλοι 150 καθώς τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται τρομερή πίεση από την έξαρση του νέου κύματος κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμα:

Τραγωδία στα Βριλήσσια: Φωτιά σε μονοκατοικία - Απανθρακωμένος εντοπίστηκε ένας άνδρας

Θεσσαλονίκη: Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ οπαδών - Άγριο ξύλο, τραυματισμοί και ζημιές σε αυτοκίνητα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA