Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανεβάζουν ρολά και πάλι από σήμερα τόσο τα κομμωτήρια όσο και τα κέντρα περιποίησης άκρων.

Βάσει των μέτρων που ανακοινώθηκαν, για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού.

Η μετακίνηση για το ραντεβού θα γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.

Οι μετακινήσεις μπορούν να γίνoνται ως και τις 21:00 καθώς πλέον σε όλη την επικράτεια η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι από τις 21:00 ως και τις 05:00.

Αρχαιολογικοί χώροι και δημόσια πάρκα

Την ίδια στιγμή, επαναλειτουργούν επίσης από σήμερα Δευτέρα οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι και τα δημόσια πάρκα.

Στην επίσκεψη επιτρέπονται έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Όπως διευκρινίστηκε, οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε πάρκα επιτρέπονται χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής αλλά μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο, ό,τι ισχύει δηλαδή για το sms 6.

Επιπλέον, επιτρέπεται από σήμερα η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA