Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι διασωληνωμένοι στην χώρα έσπασαν κάθε ρεκόρ αγγίζοντας τους 674 και οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από τα νοσοκομεία της Αττικής δείχνουν ότι η κατάσταση είναι τραγική. Για παράδειγμα, σοκ προκάλεσαν οι εικόνες από το  Ευαγγελισμός, όπου τα ασθενοφόρα είναι παραταγμένα το ένα πίσω από το άλλο στη γενική εφημερία της Κυριακής. Οι ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν «σπάσει» το φράγμα των 2.000.

Στο μεταξύ, τις 2.085 έφτασαν οι κατειλημμένες απλές κλίνες Covid στο λεκανοπέδιο Αττικής και τους 368 οι ασθενείς στις ΜΕΘ. Σχεδόν 200 ασθενείς εισήχθησαν στο σύστημα Υγείας και στις εφημερίες των νοσοκομείων μέσα σε 24 ώρες, μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής εν μέσω της πανδημίας αποτυπώνει μία φωτογραφία που αναρτήθηκε το βράδυ της Κυριακής από τον Ευαγγελισμό.

Μία αναισθησιολόγος του νοσοκομείου η οποία εφημέρευε, η Κωνσταντίνα Ρωμανά, απαθανάτισε την είσοδο του Ευαγγελισμού όπου δεκάδες είναι τα ασθενοφόρα που βρίσκονται στο σημείο.

«Γενική εφημερία... Ώρα 20.30... Άλλες φορές με το σούρουπο η ροή περιστατικών φθίνει...» αναφέρει στην ανάρτησή της, με την φωτογραφία να ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις…

 

Γενική εφημερία... Ώρα 20.30... Άλλες φορές με το σούρουπο η ροή περιστατικών φθίνει...😢

Δημοσιεύτηκε από Constantina Romana στις Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021

Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου 

Υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή περιγράφουν εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία καθώς οι εισαγωγές και οι νοσηλείες συνεχώς αυξάνονται, ενώ κάποιες φορές οι ασθενείς δεν χωράνε και διακομίζονται αλλού. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (22/3), ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού χαρακτήρισε την χθεσινή εφημερία ως μία ακόμα «μάχη». Όπως είπε ο κ. Μπουλπουσάκος, δεν υπάρχουν κρεβάτια ούτε στη Μονάδα ούτε για Covid. «Αν δε γινόντουσαν μεταφορές, δεν θα είχαμε κρεβάτια», σημείωσε. 

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν αναμονές για διασωληνωμένους, απάντησε πως «θα προσπαθήσουμε να απορροφήσουμε όλους τους διασωληνωμένους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA