Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μοναδική γενική πρόβα που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα, 22/3) στο Τατόι ενόψει της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της Πέμπτης, στο πλαίσιο και των εορτασμών των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και διήρκεσε τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί δρώμενο με έφιππο εύζωνα.

Συγκεκριμένα ένας έφιππος ντυμένος εύζωνας θα προπορεύεται μίας ομάδας έφιππων, οι οποίοι θα φορούν παραδοσιακές φορεσιές από το ξεκίνημα της επανάστασης, δηλαδή τις φουστανέλες και θα φτάνουν μέχρι τις στολές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Επίσης τους έφιππους θα πλαισιώνουν ομάδες ατόμων με παραδοσιακές στολές από τον Πόντο και τη Θράκη μέχρι την Κρήτη.

Ακόμα θα υπάρχει ένα πεζοπόρο τμήμα το οποίο θα αναβιώσει τον «Ιερό Λόχο» του Αλέξανδρου Υψηλάντη και θα είναι ντυμένο με τις αντίστοιχες στολές.

Η πρόβα ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί και την παρακολούθησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο επικεφαλής του ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης αλλά και εκπρόσωποι της αστυνομίας και της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού

Υπενθυμίζεται ότι το παρών στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 θα δώσουν ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλόρανς Παρλί.

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί από το Ζάππειο και θα διαρκέσει μία ώρα. Πεζοπόρα, μηχανοκίνητα τμήματα αλλά και έφιπποι θα διασχίσουν τη Βασιλίσσης Όλγας και την Αμαλίας. Οι έφιπποι θα σταματήσουν στα Προπύλαια, ενώ τα υπόλοιπα τμήματα θα διασπαστούν στην Πανεπιστημίου και κάποιοι θα φτάσουν ακόμα και μέχρι τα Χαυτεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA