Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυξημένη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο ανατολικά των Καλαβρύτων καθώς έχουν καταγραφεί 27 σεισμοί, μικρής έντασης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook και ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, οι σεισμοί σημειώθηκαν μεταξύ Ακράτας και Ζαρούχλας, είχαν μέγεθος γύρω στο 1,8, με τον μεγαλύτερο από αυτούς, που σημειώθηκε χθες Δευτέρα (22/3), να φτάνει τα 2,6 Ρίχτερ.

Ο Άκης Τσελέντης θυμίζει «την αυξημένη σεισμική δράση που παρατηρούμε τους τελευταίους τρεις μήνες στο Δυτικό Κορινθιακό», ενώ σημειώνει ότι το Γεωδυναμικό με το εκτεταμένο δίκτυο σεισμογράφων το οποίο έχει αναπτύξει στην περιοχή παρακολουθεί συνέχεια τα φαινόμενα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του Άκη Τσελέντη:

«Τις τελευταίες 24 ώρες περίπου (από τα ξημερώματα της Δευτέρας), υπάρχει μια αυξημένη μικροσεισμική δραστηριότητα, στη περιοχή ανατολικά των Καλαβρύτων (~12 km), μεταξύ Ακράτας και Ζαρούχλας. Πρόκειται για 27 γεγονότα με μέγεθος γύρω στο 1.8. Ο μεγαλύτερος σεισμός είχε μέγεθος 2.6 και σημειώθηκε στις 22/03/2021@18:58 UTC.

Σας υπενθυμίζω και την αυξημένη σεισμική δράση που παρατηρούμε τους τελευταίους τρεις μήνες στο Δυτικό Κορινθιακό. Στο παρακάτω διάγραμμα η χρονική εξέλιξη φέρεται με χρωματική κλίμακα ενώ το μέγεθος της προκαλούμενης παραμορφώσεις αναπαρίσταται με το αντίστοιχο μήκος των βελών.

Το Γεωδυναμικό με το εκτεταμένο δίκτυο σεισμογράφων το οποίο έχει αναπτύξει στην περιοχή παρακολουθεί συνέχεια τα φαινόμενα και ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς και όποτε απαιτείται και τους πολίτες μέσω των ΜΜΕ.

Ζούμε σε μία σεισμογενή χώρα και οφείλουμε όλοι να λαμβάνουμε τα γνωστά αντισεισμικά μέτρα τόσον οι πολίτες όσο και η πολιτεία (Δήμος, Περιφέρεια…)».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA