Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη απολογείται ο πρώην υπαρχηγός και μετέπειτα Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος στο πλαίσιο της έρευνας για την τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Συγγενείς θυμάτων που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο που δίδεται η απολογία αποδοκίμασαν έντονα τον κ. Ματθαιόπουλο, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι», «ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσαν οι συγγενείς.

Ζήτησαν επίσης να μετατραπούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα, λέγοντας ότι «άλλα ατυχήματα όπως το Σαμίνα και η Ρικομέξ δικάστηκαν ως κακουργήματα, ενώ εδώ πλημμελήματα», «θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το "παρών" και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι απολογίες των κατηγορουμένων στην υπόθεση στους οποίους αποδίδεται η διάπραξη αξιόποινων πράξεων πλημμεληματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA