Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Δρ Σόνα Σουάν είναι διάσημη περιβαλλοντική και αναπαραγωγική επιδημιολόγος.

Έχει γράψει πρόσφατα ένα βιβλίο που συνδέει τη χρήση βιομηχανικών χημικών ουσιών σε καθημερινά προϊόντα με μικρότερα πέη, χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων και στυτική δυσλειτουργία.

Η εμπειρογνώμονας συνυπέγραψε επίσης μια μελέτη του 2017 που εξέτασε τη δραματική πτώση του αριθμού των σπερματοζωαρίων μεταξύ των ανδρών στις δυτικές χώρες.

Η Δρ Σουάν πιστεύει ότι τα μικρότερα πέη και ο χαμηλότερος αριθμός σπερματοζωαρίων συνδέονται με τις φθαλικές ενώσεις, οι οποίες είναι τύποι χημικών ουσιών που βρίσκονται στα πλαστικά μέρη κατασκευής και επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η ενδοκρινική ορμόνη.

Σύμφωνα με αυτήν και άλλους ειδικούς, οι διαταραχές μπορούν να μεταδοθούν μέσω του μητρικού γάλακτος και ενδέχεται να επηρεάσουν τα μωρά όταν βρίσκονται στις μήτρες.

Επίσης, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άλλα ζητήματα, όπως χαμηλότερα IQs, πρόωρη γέννηση, χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και μικρότερα πέη.

Έγραψε: «Τα μωρά έρχονται τώρα στον κόσμο που έχει ήδη μολυνθεί από χημικές ουσίες λόγω των ουσιών που απορροφώνται από τη μήτρα.»

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το μέγεθος του ανδρισμού ενός ατόμου που επηρεάζεται. Η Δρ Σουάν διαπίστωσε επίσης ότι η ρύπανση είχε αντίκτυπο στη λίμπιντο των ανδρών.

«Βρήκαμε μια σχέση μεταξύ των επιπέδων φθαλικού των γυναικών και της σεξουαλικής τους ικανοποίησης. Οι εργαζόμενοι με υψηλότερα επίπεδα δισφαινόλης Α, κοινώς γνωστών ως BPA, στο αίμα τους ήταν πιο πιθανό να έχουν σεξουαλικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης επιθυμίας.»

Μια μελέτη από επιστήμονες στην Ιταλία που πραγματοποιήθηκε το 2018 διαπίστωσε ότι οι άνδρες θα μπορούσαν να καταλήξουν με πέη 2-3 πόντους μικρότερα εάν οι γονείς τους εκτέθηκαν σε υψηλά επίπεδα μιας χημικής ουσίας που βρέθηκε σε αντικολλητικά τηγάνια.

Πηγή: Daily Post.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA