Μενού
  • Α-
  • Α+

Η έναρξη των σημερινών εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών, ξεκίνησε ανεπίσημα λίγο μετά τις 6:00 με έναν άλλο ιδιαίτερο συμβολισμό και σε μια ιδιαίτερα συμβολική ώρα.

Συγκεκριμένα στις 06:21 το πρωί, έγιναν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού, κάτι που επανελήφθη άλλες στις 08:31, ενώ θα πραγματοποιηθεί ξανά και στις 18:41, επίσης 21 βολές.

Στις 8:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε έπαρση της Γαλανόλευκης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Στην τελετή έπαρσης της σημαίας στην Ακρόπολη, το παρών έδωσαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τον εθνικό ύμνο έψαλλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Στις 08:30 πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Στις 09:20 πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους ξένους ηγέτες, θα ακολουθήσει ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 10:00 με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Η ημέρα θα κλείσει στις 18:41 με την επίσημη υποστολή της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ την ίδια ώρα θα ξεκινήσουν από το πυροβολείου του Λυκαβηττού οι τελευταίες 21 χαιρετιστήριες βολές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA