Μενού
  • Α-
  • Α+

«Στο ενδιάμεσο βλέπουμε δέκα δύσκολες ημέρες μπροστά μας», δήλωσε στο κανάλι ο κ. Εξαδάκτυλος, προσθέτοντας: «Δεν το λέω για να προσγειωθούμε απότομα, αλλά για να έχουμε επίγνωση του που βρισκόμαστε».

«Ελπίζουμε σε αυτές τις 10 ημέρες να δούμε τα σημάδια της σταθεροποίησης. Δηλαδή, χθες είχαμε ένα ευχάριστο σχετικά αριθμό ανθρώπων που εντοπίστηκαν θετικοί, οπότε περιμένουμε να δούμε αυτή τη σταθεροποίηση και με αυτή την προοπτική και με το εργαλείο των πάρα πολλών τεστ που προστίθενται πλέον θα μπορούσαμε να δούμε με ποιον τρόπο θα ήταν σχετικά ασφαλές κάποια στιγμή να λειτουργήσουν τα σχολεία μας» είπε.

«Εάν τα ανοίγαμε όλα, θα ήμασταν εκτός τόπου και χρόνου»

Επιπλέον, ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποια εισήγηση της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων, σημειώνοντας πως με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν είναι σίγουρο ότι δεν θα ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες μαζί.

«Δεν έχουμε κάποια εισήγηση μέχρι στιγμής για το άνοιγμα των σχολείων. Γι'αυτό και δεν έχουμε λάβει απόφαση. Υπάρχει η αίσθηση ότι δεν μπορούν να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες την επόμενη Δευτέρα: σχολείο, διαδημοτικές μετακινήσεις, λιανεμπόριο.»

«Θα πρέπει όλοι όσοι συμμετέχουν στην όποια δραστηριότητα, να έχουν μια κατ'ελάχιστο τακτική επανάληψη στα self tests. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα γίνονται σωστά. Μέχρι την επόμενη Δευτέρα υπάρχει επαρκής χρόνος. Σήμερα, κανείς δεν μπορούσε να πάρει απόφαση.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, θα εκτινάσσονταν τα κρούσματα. Θα ήμασταν εκτός τόπου και χρόνου εάν λέγαμε πως είναι μια καλή στιγμή για να ανοίξουμε», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA