Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα ο 58χρονος άνδρας, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος: «Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχω έρθει σε άμεση επαφή με το εσωτερικό της θυρίδας υπ αριθμ. 4.....14. Μόνη εύλογη εξήγηση της ανεύρεσης του βιολογικού υλικού στο συγκεκριμένο σημείο, και μάλιστα αναμεμειγμένο με βιολογικό υλικό τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων, όπως θα αναλύσω αμέσως κατωτέρω, είναι η δια τρίτου προσώπου μεταφορά αυτού από το σημείο όπου πρωτογενώς εναποτέθηκε από εμένα».

«Είναι δε αυτονόητο ότι στο χώρο του θησαυροφυλακίου, όπου νομίμως εισέρχομαι, τόσο εγώ όσο και οι μισθωτές των λοιπών θυρίδων, ερχόμαστε άπαντες σε άμεση σωματική επαφή με κοινές επιφάνειες, όπως η πόρτα εισόδου του θησαυροφυλακίου, τα κοινόχρηστα καθίσματα και το κοινό στο τραπέζι όπου εναποτίθενται τα κουτιά και το περιεχόμενο των θυρίδων. Ειδικά, δε, η επίμαχη θυρίδα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο τραπέζι και τα καθίσματα όπου κάθονται οι μισθωτές.Μόλις που πρέπει να αναφερθεί ότι σε περιβάλλον προστατευμένο από καιρικές συνθήκες, υγρασία κλπ όπως ακριβώς ο κλειστός χώρος του θησαυροφυλακίου, το βιολογικό υλικό διατηρείται αναλλοίωτο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και για χρόνια» αναφέρει στο υπόμνημα έκτασης 12 σελίδων.

«'Ισως έγινε ακουσίως η μεταφορά»

Ο 58χρονος σημειώνει ότι μπορεί ουσιαστικά να έγινε κατά λάθος η μεταφορά από τη μισθώτρια της επίμαχης θυρίδας από κάποια «κοινή» επιφάνεια επαφής «στο σημείο ανεύρεσης, όπου εγώ δεν είχα πρόσβαση και επαφή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA