Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: Έσβησαν τα ψηφιακά της ίχνη - Η Google θα ρίξει φως στο σκοτάδι

Σβήστηκαν τα ψηφιακά ίχνη της 19χρονης Αρτέμιδος που εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Κορωπί στα μέσα Οκτώβρη

Τις απαντήσεις για τα ψηφιακά ίχνη της 19χρονης κοπέλας αναμένεται να δώσουν οι υπηρεσίες της Google στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που κινήθηκε άμεσα, πριν παρέλθει το εξάμηνο από την εξαφάνιση και χαθούν τα πειστήρια.

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε ο Εγκληματολόγος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Εξεταστής Ψηφιακών Πειστηρίων, Βασίλης Γεωργόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «η κοπέλα είχε συνδέσει το κινητό με το gmail της. Στην έρευνά μου διαπίστωσα ότι κάποιος έσβησε όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη από το λογαριασμό της, εξαφανίζοντας και χρήσιμα για την έρευνα, στοιχεία του κινητού της».

Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη για το αν μπορούν αυτά να ανακτηθούν, ο Βασίλης Γεωργόπουλος απάντησε ότι «θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες από την αρμόδια αστυνομική Αρχή, γιατί έχουν ήδη περάσει πέντε μήνες από την εξαφάνιση και στους έξι τα αρχεία αυτά σβήνονται».

Νέα μαρτυρία: Την είδα στην ερημιά και τα ‘χασα...

Μάρτυρες που τηλεφώνησαν στην εκπομπή ισχυρίζονται πως είδαν μία κοπέλα με κοινά χαρακτηριστικά και ενδυμασία με την αγνοούμενη Άρτεμη μία ημέρα μετά την εξαφάνισή της.

«Επιστρέφαμε Σάββατο απόγευμα με το σύζυγό μου από την Ανάβυσσο και είδαμε έξω από ένα εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο μία κοπέλα. Φορούσε άσπρα αθλητικά παπούτσια, σκούρο παντελόνι και ανοιχτόχρωμη μπλούζα ή πουκάμισο. Είχε και μία σκουρόχρωμη τσάντα πλάτης. Φαινόταν κουρασμένη και χαμένη. Μας έκανε εντύπωση γιατί περπατούσε μόνη της στην ερημιά στην περιοχή Κίτσι στο Κορωπί», ανέφεραν.

«Είδα κι εγώ την κοπέλα στο σημείο»

«Είδα κι εγώ την κοπέλα στο ίδιο σημείο» υποστήριξε ένας ακόμα μάρτυρας που πλησίασε τους ανθρώπους της εκπομπής που βρέθηκαν στην περιοχή για περαιτέρω έρευνες.

Κάτοικοι της περιοχής έδειξαν στην εκπομπή το παλιό λατομείο που υπάρχει στον ίδιο χώρο και που δεν έχει ερευνηθεί. Την περιοχή ερεύνησε με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο στον εντοπισμό πτωμάτων, ο Δημήτρης Καρανταλής, διευθυντής εταιρίας φύλαξης και ερευνών – συνεργάτης του ΟΦΚΑΘ. «Ερευνήσαμε τους εξωτερικούς χώρους γύρω από το εργοτάξιο και το λατομείο χωρίς αποτέλεσμα. Στους εσωτερικούς δεν μπορέσαμε να μπούμε γιατί δεν  έχουμε δικαιοδοσία» εξήγησε.

Πηγή: anikolouli.gr


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εξαφάνιση