Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο πλαίσιο των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση αλλά και τα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας στο θέατρο, που έχουν δει τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας, ο Νίκος Ψαρράς αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση.

Σε συνέντευξή του στο «On Time» ερωτηθείς αν και ο ίδιος έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, ο ηθοποιός απαντά: «Μου έχει συμβεί, αλλά δεν είναι της παρούσης να το πω. Γιατί εγώ μπόρεσα να σταθώ στα πόδια μου, να το αντιμετωπίσω ακαριαία και να πω “κόφτο!”. Εγώ το έκανα, παρόλο που ήμουν μόλις 23 χρονών. Δεν είναι όμως της παρούσης. Και αυτό γιατί εμένα δε με σημάδεψε. Με ενόχλησε εκείνη τη στιγμή, το αντιμετώπισα, τελείωσε. Εγώ έτσι είμαι όμως λόγω χαρακτήρα. Υπάρχουν άλλα παιδιά που δεν είναι και μπορεί να τους σημαδέψει μια ζωή. Υπάρχουν πολύ σοβαρές περιπτώσεις και τα θύματα καλά κάνουν και βγήκαν και βγαίνουν – έστω και τώρα – και τα καταγγέλλουν αυτά. Υπάρχουν πολύ σοβαρά τέτοιου είδους θέματα να ασχοληθούμε. Να τα ακούσουμε από τα θύματα και να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβούν. Αυτό πρέπει να είναι το μέλημά μας.

Σε ερώτηση για το αν τον φοβίζει η εποχή στην οποία μεγαλώνει ο 6χρονος γιος του, ο Νίκος Ψαρράς λέει: «Τρομοκρατούμαι μόνο στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να πειράξει το παιδί μου. Γιατί εγώ και η γυναίκα μου τον μεγαλώνουμε –που τον έχουμε και έναν- σαν να είναι η ίδια μας η ψυχή. Ποιος θέλεις να πειράξει τη ψυχή σου; Ουδείς. Γι’ αυτό καταλαβαίνω τους πατεράδες που είναι πολύ θυμωμένοι και οργισμένοι με κάποιους που πείραξαν τα παιδιά τους. Πώς να μην είναι; Αυτό που προσπαθώ να κάνω μαζί με τη γυναίκα μου είναι να του μιλάμε, να μας εμπιστεύεται, να μην φοβάται να μας πει πράγματα. Αυτές τις ημέρες συνεχώς ακούμε για την παιδική παρενόχληση και σοκαριζόμαστε. Σήμερα ακούγαμε στις ειδήσεις ότι πρέπει από τριών ετών να αρχίσεις να μιλάς στο παιδί σου για τέτοια θέματα και σοκαρίστηκα.  Γιατί λες το παιδί μου είναι σε ασφαλές περιβάλλον. Από την άλλη ακούς στο ίδιο ρεπορτάζ ότι το 97% της παιδικής παρενόχλησης γίνεται από τον στενό οικογενειακό κύκλο και μένεις άφωνος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA