Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φαρμακοποιοί: Όχι self test στα φαρμακεία!

Την αντίθεσή του με τη διενέργεια self test στα φαρμακεία εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Μάλιστα, όπως ξεκαθαρίζει ο ΠΦΣ, το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί απαράβατο όρο για τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στο εγχείρημα της διάθεσης των self tests.

«Η κατηγορηματική θέση του ΠΦΣ είναι ότι συζητάμε κάτω από πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, τη δωρεάν διάθεση στους πολίτες των self test, με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φαρμακείων μας και ταυτόχρονα να αποφευχθούν υγειονομικοί κίνδυνοι για τους πολίτες και το προσωπικό μας», τονίζει ο ΠΦΣ, με αφορμή αναφορές σε ΜΜΕ ότι τα self test δύνανται να διενεργούνται στα φαρμακεία και μάλιστα με αντίτιμο 2 ευρώ.

«Απαραίτητη όμως προϋπόθεση» προσθέτει, «είναι να μη διενεργούνται τα self test στα φαρμακεία, λόγω επιδημιολογικών ζητημάτων που προκύπτουν, καθώς και κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία. Ως φαρμακοποιοί είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την υγεία των ασθενών που επισκέπτονται τα φαρμακεία και έχουν την ανάγκη της μέγιστης προστασίας» .

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#φαρμακείο #φαρμακοποιός #Self Test #Κορονοϊός