Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ξεκαθάρισε πως δεν θα προτρέξει ανακοινώνοντας ημερομηνίες για το νέο άνοιγμα της αγοράς.

Επισήμανε, άλλωστε, πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται μεγάλη πίεση.

«Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε πως το ζήτημα αυτό θα επεξεργαστεί περαιτέρω η επιτροπή επιστημόνων.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, μέσα στην εβδομάδα η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

Εντός Απριλίου 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί

Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολίων, ο κύριος Κικίλιας διευκρίνισε πως εντός Απριλίου θα έχουν γίνει 1, 5 εκατομμύριο εμβολιασμοί.

Σχολίασε, παράλληλα, πως αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών, ενώ επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν.

Σε αυτό θα  θα λειτουργήσουν βοηθητικά, όπως σημείωσε, εκτός από τον εμβολιασμό των πολιτών, ο καλός καιρός και η διενέργεια τεστ.

Σε ό,τι αφορά τα self tests, παράλληλα, τόνισε πως αυτά θα είναι υποχρεωτικά σε εστίαση, επιχειρήσεις, σχολεία και δικαστήρια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί συνθήκες «fake news» για τον κορονοϊό

Ο υπουργός υπογράμμισε πως για τη διασπορά του κορονοϊού και την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου έχουν παίξει μεγάλο ρόλο οι μεταλλάξεις του ιού, αλλά και οι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις σε Αττική και άλλες πόλεις.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συστηματικά - και με όποια πρόφαση και δικαιολογία - έχει δημιουργήσει συνθήκες «fake news» για τον κορονοϊό και τη μάχη της χώρας με την πανδημία, δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κύριος Κικίλιας επισήμανε, τέλος, ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε 10.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, 1.717 προσλήψεις γιατρών και πάνω από 5.000 νοσηλευτών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA