Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Lockdown: Την Τετάρτη η συνεδρίαση της Επιτροπής - «Κληρώνει» για λιανεμπόριο, σχολεία, μετακινήσεις

Προτεραιότητα το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου ίσως και στις 5 Απριλίου

Με το βλέμμα από τη μία στα επιδημιολογικά στοιχεία και από την άλλη στην κόπωση, αλλά και στο οικονομικό κόστος του συνεχιζόμενου lockdown, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει την Τετάρτη.

Οι εικόνες με τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικείς σε πάρκα, δρόμους και παραλίες με τον καλό καιρό έστειλαν με σαφήνεια το μήνυμα ότι το lockdown τηρείται πλέον υποτυπωδώς, ενώ οι πολίτες χρειάζονται διεξόδους.

Ωστόσο, οι επιδημιολογικοί δείκτες και κυρίως ο αριθμός των διασωληνωμένων δεν επιτρέπει ένα γενναίο άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων αμέσως.

Τι θα μπορούσε να ανοίξει

Αν κάτι θεωρείται βέβαιο είναι η κατάργηση της απαγόρευσης της μετακίνησης από δήμο σε δήμο, ένα μέτρο που λειτούργησε ελάχιστα και με τη βελτίωση του καιρού, πιθανόν θα... πάει περίπατο.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι και το λιανεμπόριο, έστω με click away και με click in shop σε πρώτη φάση, από τις 5 Απριλίου.

Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία, όπως πάντως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το πρωί της Δευτέρας στο Mega, θα εξαρτηθεί απο τα δεδομένα.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Lockdown #Εμπόριο

Best of Internet