Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το ριφιφί που σημειώθηκε στο Χαλάνδρι στο κατηγορείται 58χρονος σύζυγος γνωστής αισθητικού. Η ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα και με τις τελευταίες καταθέσεις έχει βγάλει το συμπέρασμα ότι ο άνδρας ενήργησε χωρίς συνεργού. Αποκαλυπτικές ήταν οι καταθέσεις για τον κατηγορούμενο. 

«Με πίεζε να πάρω δάνειο»

Μια γυναίκα που φέρεται να είχε φιλικές σχέσεις με τον 58χρονο που κατηγορείται για το ριφιφί σε τέσσερις θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό, ήταν αποκαλυπτική στην κατάθεσή της.

Η γυναίκα είναι ενδυματολόγος και είχε γνωρίσει τον 58χρονο πριν από μερικά χρόνια, όταν εκείνος την είχε προσεγγίσει για να την πείσει να συνεργαστούν. Για το ριφιφί στο Ψυχικό και τη διάρρηξη των θυρίδων σε υποκατάστημα τράπεζας η γυναίκα δεν γνωρίζει το παραμικρό.

Η ενδυματολόγος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση μέσα από τις πολλές συνομιλίες που είχε με τον κατηγορούμενο. Οι αρχές, πάντως, θεωρούν πως δεν γνωρίζει τίποτα για το ριφιφί στις θυρίδες στο Ψυχικό, αφού δεν προέκυψε το παραμικρό από την έρευνα που έγινε.

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή της, με τον 58χρονο γνωρίστηκε πριν από μερικά χρόνια, όταν την προσέγγισε για να συνεργαστούν σε θεατρική παράσταση, όπου εκείνη θα αναλάμβανε το ενδυματολογικό κομμάτι. Στην αρχή της γνωριμίας τους, όπως κατέθεσε, ο 58χρονος της είχε συστηθεί ως άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Περνώντας, όμως, ο καιρός, δεν ήξερε πια πότε της έλεγε αλήθεια και πότε ψέματα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην κατάθεσή της.

Η γυναίκα αποκάλυψε στην κατάθεσή της ότι ο 58χρονος την πίεζε να πάρει δάνειο ύψους 700.000 ευρώ στο όνομά της και τον ίδιο ως εγγυητή. Της είχε πει ότι ήθελε να λεφτά γιατί σχεδίαζε να αλλάξει σπίτι και εκείνο που επρόκειτο να αγοράσει έκανε σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η ενδυματολόγος, όμως, αρνήθηκε γιατί, όπως κατέθεσε, μήπως μπλέξει αν εκείνος δεν της έδινε τα χρήματα για τις δόσεις του δανείου.

Η κατάθεση του κοσμηματοπώλη

Ο γνωστός κοσμηματοπώλης, απο το κατάστημα του οποίου κατασχέθηκαν τρια Rolex τα οποία μπήκαν στο μικροσκόπιο των ερευνών, στην κατάθεση του είπε τα εξής: «Είμαι έμπορος ρολογιών κοσμημάτων περίπου  40χρόνια και διαθέτω δυο καταστήματα. Ενα στην περιοχη του Πειραιά και το έτερο στην περιοχή του Συντάγματος. Στο κατάστημα του Πειραιά εμπορεύομαι καινούργια ρολόγια και κοσμήματα ενώ στο κατάστημα του Συντάγματος πραγματοποιώ service και ανταλλαγές-πωλήσεις ρολογιών.

Η διαδικασια με την οποία πραγματοποιώ τις ανταλλαγές - πωλήσεις ρολογιών στο κατάστημα του Συντάγματος γίνεται αφού προσέλθει ένας ενδιαφερόμενος πελάτης ο οποίος θέλει να πουλήσει ενα ρολόι κυρίως Rolex και εγώ οντας εκπροσωπος της εταιρείας Rolex, μεταβαίνουμε απο κοινού στην αντιπροσωπεία της Rolex και ποστοποιούμε τη γνησιότητα αλλά και το ότι δεν είναι κλεμμένο το ρολόι που θέλει να πουλήσει ο πελάτης και στη συνέχεια το αγοράζω έναντι της τιμής που έχω συμφωνησει μαζί του. 

Τον κύριο τον γνωρίζω περίπου 20 έτη και η γνωριμία μας είναι καθαρά επαγγελματική. Τον τελευταίο χρόνο με ενημέρωσε πως ήθελε να πουλήσει ένα ρολόι μάρκας Rolex ιδιοκτησίας του σε κάποιον γνωστό του και μου ζήτησε κάποια στιγμή να μου το έφερνε απο το κατάστημα του Συντάγματος με σκοπό να του το γυαλίσω και αν μπορούσα να του έδινα και ένα κουτί ώστε να το παραδώσει μέσα σε αυτό στον γνωστό του.

Όντως μετά το καλοκαίρι μου έφερε το ρολόι να του το γυαλίσω και μου ζήτησε επειδή το ρολόι έφερε πάνω στο καντράν του κάποια χαρακτηριστικά μπριγιάν τα οποία δεν τα ήθελε ο αγοραστής, να τον ενημερωσω πόσο θα του στοίχιζε η αλλαγή καντράν. Εγώ του γυάλισα το ρολόι, επικοινώνησα με την αντιπροσωπεία και ενημερώθηκα για το κόστος της αλλαγής του καντράν και στη συνέχεια τον ενημέρωσα για το κόστος και πως η παραδοση απο την αντιπροσωπεια θα καθυστερούσε δυο μήνες. Εκείνος ενημέρωσε προς το παρόν δεν θα αλλάξει το καντράν και προσήλθε και του παρέδωσα το ρολόι του γυαλισμένο μαζί με ένα κουτί οπως μου είχε ζητήσει. Να σας αναφέρω σε αυτο το σημείο πως το ήλεγξα μέσω της αντιπροσωπείας το ρολόι του γιατί έτσι έχει η διαδικασία για να παραγγείλεις ανταλλακτικό και με ενημέρωσαν πως επρόκειτο για γνήσιο Rolex και δεν ηταν κλεμμένο. Επίσης η τελευταία μας επικοινωνια ήταν στις 10 Μαρτίου όταν με ενημέρωσε πως πελάτισσα του επιθυμούσε να αγοράσει ένα γυναικείο ρολόι και αν έχω κάποια ρολόγια να του στείλω φωτογραφίες τους. Του έστειλα φωτογραφίες απο έξι ρολόγια πλην όμως εκείνο που άρεσε στην πελατισσα του το είχα πουλήσει πρόσφατα και εκεί τελείωσε η επικοινωνία μας». 

Καρφιά από τον λογιστή 

Υπόνοιες για τον φερόμενο ως υπεύθυνο του κομμωτηρίου της γνωστής αισθητικού και κατηγορούμενο για την υπόθεση των θυρίδων αφήνει στην κατάθεση του στις Αρχές ο λογιστής της εταιρίας, που κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για το ριφιφί των τεσσάρων θυρίδων στο Ψυχικό.

«Με τον κατηγορούμενο γνωριζόμαστε περίπου 10 χρόνια. Αυτά τα 10 χρόνια ασχολούμαι με τα λογιστικά του ζητήματα και συγκεκριμένα με την ατομική του επιχείρηση, με τις εταιρείες των παιδιών του και της συζύγου του. Το έτος 2019 μεταβίβασαν το κατάστημα κομμωτήριο, στον S.G, τον οποίο εγώ δεν έχω δει ποτέ και αγνοώ την ύπαρξη του. Ο S.G έχει τεθεί ως πρόεδρος και ο κατηγορούμενος έχει τεθεί ως υπεύθυνος. Η γυναίκα του είναι υπάλληλος στην εταιρεία αυτή και ο κατηγορούμενος τρέχει την εταιρία σαν υπεύθυνος με βάση τα χαρτιά» περιγράφει ο λογιστής.

Ωστόσο, η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κομμωτηρίου προκάλεσε ρήξη στη σχέση του με τον 58χρονο, αφού ο λογιστής δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη για μια εταιρεία της οποίας τον ιδιοκτήτη δεν γνώριζε.

Μάλιστα, συμπλήρωσε στην κατάθεση του πως ο 58χρονος του είχε αναφέρει ότι επιθυμούσε να πάρει δάνειο στο όνομα μιας γυναίκας, την οποία ο λογιστής δεν γνώριζε, προκειμένου να αγοράσει ένα ακίνητο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA