Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το ελληνικό «Top Gun» αναμένεται να «ζωντανέψει» ξανά φέτος μετά από έναν χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας στην Ηλεία, όπου εδρεύει το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), αναμένεται να προσγειωθούν αμερικανικά αεροσκάφη F-16, ιπτάμενα τάνκερ KC-135, αλλά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9.

Επίσης θα βρεθούν γαλλικά Rafale και Mirage-2000, F-16 και F-15 από το Ισραήλ, ισπανικά F-18, καθώς και F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την άσκηση «Ηνίοχος 2021».

Η άσκηση σχεδιάζεται πάντα από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, η οποία συμμετάσχει με το σύνολο των αεροσκαφών της και φέτος θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 22 Απριλίου, με τα πρώτα ξένα αεροσκάφη να φθάνουν στην Ανδραβίδα την επόμενη εβδομάδα.

Η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2021» έχει ως στόχο την εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, ημέρα και νύχτα, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας των συμμετεχόντων κατά τρόπο ουσιαστικό, αποτελεσματικό και ασφαλή σε έναν ρυθμό μάχης.

Παράλληλα στέλνει και πολλαπλά μηνύματα αποτροπής στην Άγκυρα, ενώ στην άσκηση θα πάρουν μέρος και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA