Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι γονείς του άτυχου 23χρονου έχουν καταγγείλει ότι ο γιος τους οδηγήθηκε στην απελπισία από την συμπεριφορά που δέχτηκε μέσα στον στρατό. 

«Κανένα στρατιωτικό «άβατο» δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο τους. Προσωπικά δεν θα σταματήσω, εάν δεν φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» διαμηνύει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στην επιστολή του και ζητά από «τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς καθώς και όποιον άλλο πολίτη γνωρίζει τι πραγματικά συνέβαινε τα τελευταία 10 – 12 χρόνια στον λόχο διοικήσεως ΚΕΤΧ Πατρών ή και όπου αλλού, να το καταγγείλουν».

Η επιστολή του Γεράσιμου Ευαγγελάτου:

«Με μεγάλη συγκίνηση και τιμή πληροφορήθηκα ότι και το ΚΚΕ, κατόπιν έρευνάς του σχετικά με την αιτία θανάτου του υιού μου, Κυριάκου Ευαγγελάτου, και την ψυχολογική βία που του ασκήθηκε, ενώ εκτελούσε τη στρατιωτική του θητεία στον Έβρο και στην Πάτρα, προχώρησε σε επερώτηση στη Βουλή.

Επίσης, πληροφορούμαι αυτήν την στιγμή που συντάσσω αυτή την επιστολή, ότι το ίδιο πράττει και το Κίνημα Αλλαγής.

Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι, όταν οι Έλληνες ενώνονται, τίποτα και κανένας δεν τους σταματάει. Κανένα στρατιωτικό «άβατο» δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο τους. Προσωπικά δεν θα σταματήσω, εάν δεν φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Βλέπω δε με συγκίνησή ότι δεν είμαι μόνος, αλλά ότι είμαστε πολλοί κι αυτό μου δίνει απεριόριστη χαρά. Βλέπω ότι υπάρχει ελπίδα για τα επόμενα παιδιά και για μια Ελλάδα, όπως αρμόζει στους Έλληνες.

Το ελάχιστο που οφείλει να εγγυηθεί, κατά την γνώμη μου, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας, εν καιρώ ειρήνης, είναι ότι θα επιστρέψουν πίσω τα παλληκάρια μας, αφού ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία, σώα και αβλαβή, όπως τους τα εμπιστευτήκαμε, και δεν θα θρηνήσουμε ξανά κανένα νέο παιδί.

Καλώ τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς καθώς και όποιον άλλο πολίτη γνωρίζει τι πραγματικά συνέβαινε τα τελευταία 10 – 12 χρόνια στον λόχο διοικήσεως ΚΕΤΧ Πατρών ή και όπου αλλού, να το καταγγείλλουν. Το οφείλουν στους εαυτούς τους, στην αλήθεια, στην πατρίδα τους και στις επόμενες γενιές που δεν πρέπει να περάσουν ό,τι πέρασε ο γιος μου.

Με τιμή

Ένας πρώην πατέρας δύο παλληκαριών

Γεράσιμος Ευαγγελάτος»

Για την υπόθεση του 23χρονου φαντάρου Κυριάκου Ευαγγελάτου κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής και του ΚΚΕ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA