Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ηλ. Μόσιαλος: Δύο τεστ την εβδομάδα και όχι ένα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτησή του μέσω social media αναφέρεται στη διαχείριση της επιδημίας και τονίζει ότι για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια θα χρειαστούν δύο τεστ την εβδομάδα

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) με πρόσφατη ανάρτησή του αναφέρεται στο άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας την αναγκαιότητα να γίνονται δυο τεστ την εβδομάδα, προκειμένου αυτά να λειτουργούν με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να γίνονται δυο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία και όχι ένα, όπως μέχρι στιγμής έχει υπολογιστεί. Στη συνέχεια άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα τέταρτο κύμα της επιδημίας τον επόμενο Δεκέμβριο και θα «χτυπήσει» όσους δε θα έχουν εμβολιαστεί.

Ακόμα αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που αφήνει ο κορονοϊός στον ανθρώπινο οργανισμό τονίζοντας ότι έχουν παρατηρηθεί νεφρολογικά και καρδιολογικά προβλήματα αλλά μέχρι τώρα δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι με σιγουριά γιατί σχετικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τέλος, τόνισε ότι η πιθανότητα να μεταδώσει κάποιος τον ιό μετά από τον εμβολιασμό, είναι μικρή και υπολογίζεται γύρω στο 10%-20%, επομένως θα πρέπει να εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Σχολεία