Κοινωνία

Αυτά είναι τα πιο παράξενα ζώα που μπορεί κάποιος να κατέχει νόμιμα για κατοικίδια

Υπάρχουν άνθρωποι που διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα και επιλέγουν για κατοικίδια πιο παράξενα ζώα αντί για γάτες και σκύλους

Μπορεί οι περισσότεροι να επιλέγουν σκύλους, γάτες και καναρίνια για κατοικίδια, έχουν ωστόσο την επιλογή και για κάποια που είναι πιο... παράξενα.

Οι περισσότεροι είμαστε ευχαριστημένοι με ένα σκύλο ή μια γάτα για κατοικίδιο. Όμως δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι με έναν συνηθισμένο... τριχωτό γκαφατζή.

Υπάρχουν άνθρωποι που διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα και επιλέγουν πιο παράξενα ζώα. Ιδού τα πιο περίεργα ζώα που μπορεί κάποιος να κατέχει νόμιμα σε χώρες όπως οι ΗΠΑ για κατοικίδια.

6
Κατσαρίδες Μαδαγασκάρης

Οι κατσαρίδες Μαδαγασκάρης είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη κατσαρίδας στον κόσμο. Όταν ενηλικιωθούν, φτάνουν σε μήκος τα 7,5 εκατοστά, ενώ μπορούν να ζήσουν μέχρι και 5 χρόνια.

Δεν είναι ιδιαίτερα ήσυχα έντομα, καθώς βγάζουν έναν χαρακτηριστικό συριστικό ήχο καθώς εκπνέουν.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες κατσαρίδες που τους ελκύει το χαλασμένο φαγητό, αυτές προτιμούν να τρώνε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Αυτό το είδος κατσαρίδας είναι αρκετά φτηνό, καθώς κοστίζει γύρω στα 2 με 10 δολάρια το έντομο. 

Αρκετοί ειδικοί λένε πως αυτές οι κατσαρίδες είναι ιδανικά κατοικίδια για τα παιδιά, αφού μπορούν να τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν τον φόβο για τα έντομα. Είναι αργές και δεν κρύβονται σε κάθε πιθανό μέρος όπως οι κοινές κατσαρίδες.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Καγκουρό

Αν και τα μεγαλύτερα του είδους είναι πολύ μεγάλα για μέσα στο σπίτι, υπάρχουν και μικρότερες επιλογές. Τα γουάλαμπις φτάνουν περίπου το ένα μέτρο σε ύψος και τα 30 κιλά σε βάρος.

Βέβαια, είναι και πάλι μεγάλα για ένα σπίτι, όμως μπορούν να μένουν έξω σε έναν χώρο 15x15 μέτρων και αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, χρειάζονται ένα μικρό, θερμαινόμενο σπίτι για να μένουν.

Τα γουάλαμπις απαιτούν μεγάλες ποσότητες άχυρου και γρασιδιού για να τραφούν, και η δίαιτά τους πρέπει να συμπληρωθεί με φρέσκα λαχανικά.

Αν και η κατοχή καγκουρό ως κατοικίδια είναι αμφιλεγόμενη, είναι νόμιμη σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ. 

Τα καγκουρό είναι κυκλοθυμικά ζώα και τα δυνατά πίσω πόδια τους μπορούν να σας κλοτσήσουν πολύ δυνατά.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Μυρμηγκοφάγος 

Ο ζωγράφος Σαλβαδόρ Νταλί έχει κάνει πολλά περίεργα πράγματα στη ζωή του, το να έχει όμως έναν μυρμηγκοφάγο για κατοικίδιο δεν ήταν ένα από αυτά. 

Υπάρχουν πολλά είδη μυρμηγκοφάγων, όμως ο νότιος tamandua που είναι εξαιρετικά δημοφιλής ως κατοικίδιο. Καταγόμενος από τη Νότια Αμερική, ο μυρμηγκοφάγος tamandua είναι χαδιάρης και του αρέσουν οι αγκαλιές.

Οι μυρμηγκοφάγοι φτάνουν σε μήκος τα 1,25 μέτρα (μαζί με την ουρά τους) και ζυγίζουν περίπου όσο ένας μικρός σκύλος. Δεν έχουν δόντια στο στόμα, αφού τρέφονται με τις μακριές προβοσκίδες τους.

Δεν είναι απαραίτητο να ταϊστούν με μυρμήγκια, κάθε ζουζούνι που βρίσκεται στα σπίτια κάνει για τροφή. Τρώνε γατοτροφή με φασόλια, ή μοσχαρίσιο κρέας με διάφορα φρούτα και λαχανικά.

Το κόστος για την απόκτηση ενός  μυρμηγκοφάγου στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 8.000 δολάρια. 

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Αλιγάτορας

Όλοι αυτοί οι αστικοί μύθοι για τους αλιγάτορες που πετιούνται στις λεκάνες και καταλήγουν στους υπονόμους στις ΗΠΑ, έχουν μια δόση αλήθειας, καθώς η κατοχή τους είναι νόμιμη σε πολλές πολιτείες, αν και θα χρειαστεί μάλλον άδεια για κάτι τέτοιο.

Όμως πολλοί αγοράζουν τα μικρά ερπετά τα οποία εν τέλει μεγαλώνουν πολύ και φτάνουν μισό τόνο σε βάρος και τα 3 μέτρα σε μήκος. Οι αλιγάτορες επίσης μπορούν να ζήσουν μέχρι τα 50 τους χρόνια. 

Οι αλιγάτορες είναι σαρκοβόροι και τρώνε οποιοδήποτε κρέας βρουν μπροστά τους.  Δεν θα εξημερωθούν ποτέ και επιτίθενται με την πρώτη ευκαιρία. 

Όποιος θεωρεί πως ένα αδηφάγο, σαρκοβόρο ερπετό στο σπίτι του είναι καλή ιδέα, μπορεί να το αγοράσει για 3.000 δολάρια. 

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Ασιατική βδέλλα

Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γιγάντιες βδέλλες ως κατοικίδια!

Οι ασιατικές βδέλλες είναι αρκετά μεγάλες σε μέγεθος, καθώς το μήκος τους φτάνει τα 14 εκατοστά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να φτάσουν σε πλάτος τα 7,5 εκατοστά. Ένα μέγεθος λίγο μικρότερο από μια ανθρώπινη παλάμη.

Φυλάσσονται σε μια ρηχή δεξαμενή, που το νερό της πρέπει να είναι πάντα γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Μια τέτοια βδέλλα κοστίζει περίπου 300 δολάρια, αλλά το καλό είναι ότι ταΐζονται μια φορά το δίμηνο. Και μάλιστα δωρεάν, αφού μπορείτε εσείς οι ίδιοι να τη βάλετε πάνω σας και να σας ρουφήξει το αίμα!

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Σκαντζόχοιρος

Αν και όχι τόσο παράξενοι, αλλά σίγουρα παράξενοι στο ρόλο του κατοικιδίου, αυτά τα πλάσματα είναι γλυκύτατα.

Δεν είναι ιδιαίτερα... χαδιάρικα και δεν επιζητούν την προσοχή, πράγμα μάλλον καλό! Είναι ήσυχα ενώ με τη συχνή επαφή μαθαίνουν να τρέχουν προς τους «κηδεμόνες» τους. 

Τρώνε ξηρά γατοτροφή, ενώ τους αρέσουν επίσης τα σκουλήκια, οι ακρίδες, οι κάμπιες, οι μπανάνες και τα φασόλια.

Ένας σκαντζόχοιρος κοστίζει μεταξύ 75 και 250 δολαρίων στις ΗΠΑ, ανάλογα με το είδος του, ενώ είναι νόμιμοι σε όλες σχεδόν τις ΗΠΑ εκτός από τις πολιτείες της Αριζόνα, της Καλιφόρνια, της Τζόρτζια, της Χαβάης, του Μέιν και της Πενσιλβανία.

Προηγούμενο
TAGS
#Άγρια Ζώα #κατοικίδιο

Best of Internet