Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναφορικά με τα self tests, που αναμένεται να βοηθήσουν στο άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων με ασφάλεια, ο κ. Κικίλιας σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή Live News ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή τους στα φαρμακεία και στη συνέχεια θα τα παραλάβουν οι πολίτες.

«Αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι μια πιεσμένη κατάσταση και ότι τον Απρίλιο θα παλέψουμε όλοι με τις υγειονομικές δυνάμεις, να στηρίξουμε τους υγειονομικούς μας στις μάχες των νοσοκομείων», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, προτού αναφερθεί στην απελευθέρωση κάποιων δραστηριοτήτων:

 «Τα πάντα μετρώνται καθημερινά και βήμα-βήμα βλέπουμε και αναθεωρούμε αν χρειαστεί την πορεία μας. Νομίζω ότι όλοι και οι επαγγελματίες του κλάδου αλλά και οι πολίτες θα δείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα και προσοχή», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «θα πάμε προσεκτικά, θα πάμε βήμα-βήμα, βρισκόμαστε κατά την άποψή μου πολύ κοντά στο τελευταίο σκαλοπάτι».

Μιλώντας για τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται στην Αττική, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι και άλλες περιοχές παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων. «Εμείς δίνουμε μια τεράστια μάχη στην Αττική αυτή τη στιγμή, αλλά με το ένα μάτι λοξά παρακολουθώ τη Μακεδονία την Κοζάνη και την Αχαΐα και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στους συμπολίτες μας στις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς δεν πάνε καλά οι περιοχές από πλευράς επιδημιολογικών στοιχείων».

«Κλείσαμε τα αυτιά μας σε όσα έλεγαν για το εμβόλιο της Astra Zeneca»

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca φέρει την έγκριση του EMA και η κυβέρνηση έκλεισε τα αυτιά της στις σειρήνες κρατών, επιστημόνων ή συμφερόντων που μίλησαν για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

«Εμείς θα ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Έχουμε ένα πολύ αυστηρό και οργανωμένο πρόγραμμα φαρμακοεπαγρύπνησης στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου, μια ομάδα εξαιρετικών επιστημόνων που δουλεύουν εκεί καθημερινά και την Εθνική Αρχή Εμβολιασμών, μια άλλη ομάδα επιστημόνων, που συνεδριάζουν από κοινού. Έτσι θα προχωρήσουμε με υπεύθυνη ενημέρωση» υποστήριξε ο Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι τα οφέλη των εμβολίων που έχουν λάβει έγκριση είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA