Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κ. Πέτσας, σημείωσε μιλώντας στο Mega, ότι οι αποφάσεις της άρσης ορισμένων περιορισμών ακολούθησαν τη σχετική σταθεροποίηση της καμπύλης της πανδημίας, τον ρυθμό των εμβολιασμών, που προχωράει κανονικά, αλλά και την αλλαγή του καιρού.

«Αυτά τα τρία μαζί μας δίνουν μια μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι μπορούμε τον Απρίλιο να έχουμε καλό αποτέλεσμα και πραγματικά να φτάσουμε με ένα αισιόδοξο χαμόγελο μετά το Πάσχα».

«Εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε οι λίγοι αυτοί που δεν τηρούν τα μέτρα να μπορούν να ελεγχθούν καλύτερα», σημείωσε ο υπουργός. «Αυτός μήνας είναι δύσκολος. Μπορούμε όμως να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και μετά το Πάσχα να έχουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται».

Τι θα γίνει το Πάσχα

Παρότι ακόμη δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη για το εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, πρόθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, είναι να αρθούν οι περιορισμοί των μετακινήσεων από περιφέρεια σε περιφέρεια ενόψει και της πρεμιέρας του τουρισμού.

«Μέσα στις προθέσεις μας είναι, επειδή πλησιάζουμε και προς το άνοιγμα του τουρισμού, σιγά-σιγά να προχωρήσουμε στην άρση τέτοιου είδους περιορισμών γιατί δεν έχει νόημα να περιμένουμε στις 14 Μαΐου τους τουρίστες και να μην  μπορούμε να μετακινηθούμε. Είναι κρίσιμο να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα πριν πάρουμε τις όποιες αποφάσεις», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA