Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Καπραβέλος: Παγκόσμια πρωτοτυπία να ανοίγει η αγορά στην οξεία φάση της πανδημίας

«Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία την στιγμή της οξείας φάσης ενός κύματος να ανοίγεις την αγορά ή να κάνεις άρση μέτρων» σχολίασε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος

Κόσμος στα μαγαζιά
Κόσμος στα μαγαζιά

Με αφορμή τη σημερινή επανεκκίνηση του λιανεμπορίου -στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας- ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε «παγκόσμια πρωτοτυπία» το άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων στην οξεία φάση της πανδημίας.

«Βρισκόμαστε σε οξεία φάση του τρίτου κύματος. Αυτό είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα. Πληρώνουμε αυτό που έγινε τις τελευταίες δέκα μέρες. Δεν προστέθηκε κάτι. Είναι σε δύσκολη θέση το σύστημα υγείας. Το πρόβλημα είναι στην κακή διαχείριση του κρούσματος και όχι στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Δεν γίνεται καλή ανίχνευση και απομόνωση των κρουσμάτων. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία την στιγμή της οξείας φάσης ενός κύματος να ανοίγεις την αγορά ή να κάνεις άρση μέτρων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο Mega.

«Περάσαμε ένα δεύτερο κύμα με τραγικές συνέπειες στην Θεσσαλονίκη. Είχαμε βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές. Με δυσκολεύουν τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά. Το λιανεμπόριο δεν ενοχλεί την πανδημία στην Αθήνα αλλά ενοχλεί στην Θεσσαλονίκη. Ακατανόητη απόφαση που δεν βοηθά. Η Αθήνα είναι σε χειρότερη κατάσταση από την Θεσσαλονίκη» σημείωσε τονίζοντας ότι το λιανεμπόριο δεν έπρεπε να ανοίξει πουθενά στην Ελλάδας έως ότου υποχωρούσε το τρίτο κύμα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Covid-19 #Lockdown #Εμπόριο