Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο μικρό χωριό πάνω από το Καρλόβασι, εκδηλώθηκαν αρκετά κρούσματα, στοιχείο που οδήγησε τις Αρχές να το θέσουν σε αυστηρή καραντίνα. 

Από το πρωί του περασμένου Σαββάτου (03/04) στη Δημοτική Κοινότητα Λέκκα του Δήμου Δυτικής Σάμου ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Μεταξύ αυτών είναι η επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, η αναστολή θρησκευτικών τελετών.

Κινητοποίηση των Αρχών

Ενδεικτικό της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η επιδημιολογική κατάσταση στη Λέκκα, είναι η κινητοποίηση των Αρχών. Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, συγκάλεσε έκτακτο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Σ.Τ.Ο., το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στο δημαρχείο Καρλοβάσου, με την παρουσία της (τοπικής) ηγεσίας της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, του προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Σάμου, Αλέξανδρου Τατούρη και του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, Νίκου Στεφανή.

Σκοπός της έκτακτης συνεδρίασης  ήταν ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων και η αντιμετώπιση τον προβλημάτων σχετικά με τον αποκλεισμό των κατοίκων της κοινότητας. Νωρίτερα, οι προαναφερθέντες επισκέφθηκαν την Τ.Κ. Λέκκας όπου δόθηκαν οδηγίες στον προέδρο της κοινότητας, Κώστα Μαθιό.

Η Έρη Ρίτσου, σχολιάζοντας την βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα του χωριού, του οποίου οι κάτοικοι φέρουν το προσωνύμιο «Καμπανάρηδες» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η κόρη του μεγάλου ποιητή, άφησε να εννοηθεί -με ανάρτησή της στο facebook- ότι έπαιξαν ρόλο οι εκκλησιασμοί κατοίκων σε μικρά ξωκλήσια της περιοχής.

Φωτογραφίες: samosτimes.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA