Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η συμμετοχή στις εκλογές των 24 Ολυμπιακών Ομοσπονδιών ανήλθε στο 98% με τη συμμετοχή 1.822 ερασιτεχνικών σωματείων.

Στο 83% των Ομοσπονδιών εκλέχθηκε νέος πρόεδρος, ενώ συνολικά η ανανέωση προσώπων άγγιξε το 60%.

Επιπλέον, στις νέες Διοικήσεις συμμετέχουν γυναίκες σε ποσοστό 21% και αθλητές/τριες στο 16%.

Στο 95% έφτασε η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 18 μη ολυμπιακές ομοσπονδίες, ενώ σε 12 εξ εξελέγη νέος Πρόεδρος.  Καταγράφηκε ανανέωση προσώπων κατά 50%, ενώ το 25% των νέων Διοικήσεων είναι γυναίκες.

Αυγενάκης: Συνεχίζουμε ακάθεκτοι στην αθλητική μεταρρύθμιση

«Είμαι χαρούμενος γιατί η δική μας μεταρρύθμιση επέφερε αλλαγές στον τομέα αρχαιρεσιών», ανέφερε ο υφυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Φώντα Μπαραλιάκου.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης την προηγούμενη περίοδο μας έλεγαν ότι οι διατάξεις αυτές με όρια θητειών είναι αντισυνταγματικές και θα καταπέσουν. Κανείς δεν προσέφυγε.

Με αυτές τις διατάξεις έγιναν εκλογές και έγινε ανανέωση. Να δούμε συνολικά την εικόνα του αθλητικού οικοδομήματος. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι στην αθλητική μεταρρύθμιση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA