Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κ. Παγώνη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Live News και ρωτήθηκε για τον τρόπο που θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα.

«Δεν θα είμαστε όπως πέρυσι κλεισμένοι σε ένα σπίτι. Αν έχουμε προχωρήσει τους εμβολιασμούς και αν έχουμε κάνει πολλά τεστ και αξιολογήσουμε τις παραμέτρους ότι είναι μειωμένες, τότε μόνο μπορούμε να επιτρέψουμε τις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Διαφορετικά θα πρέπει να κάνουμε ενδοοικογενειακά. Εγώ το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο».

«Εδώ και τέσσερις εβδομάδες τα πράγματα στην Αττική είναι πολύ δύσκολα. Υπάρχουν νοσοκομεία που έχουν κάλυψη ΜΕΘ στην Αττική 100%. Στην Αττική είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και μετά έρχεται η Θεσσαλονίκη», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Δεν υπάρχει μετάδοση με ένα άτομο ανά 25 τ.μ.»

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου η κ. Παγώνη τόνισε:

«Όταν μιλάμε για απλά μαγαζιά και όχι για πολυκαταστήματα – γιατί εκεί είχαμε αποδείξεις ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και μετάδοση- που είναι 25 τετραγωνικά μέτρα και μπαίνει ένα άτομο με διπλή μάσκα, δεν είχαμε στοιχεία ότι υπήρχε μετάδοση. Με αυτά τα δεδομένα και με πολύ μεγάλη προσοχή από εδώ και πέρα και με το θέμα της οικονομίας και των ανθρώπων αυτών που έχουν βγει στον δρόμο και θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, νομίζω ότι βήμα-βήμα σωστά ξεκινήσαμε. Άλλωστε, εδώ είναι η επιτροπή να ελέγξει αυτές τις μέρες, να δει τι γίνεται και όπου χρειάζεται να παρθούν αποφάσεις».

Άνοιγμα Λυκείων: Μόνο με αρκετά self tests

Για το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη εβδομάδα, η κυρία Παγώνη είπε: «Για να ανοίξουν τα Λύκεια, πρέπει να υπάρχει ικανός αριθμός self test για να μπορούν να κάνουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα καθηγητές και μαθητές.

Αν συμβεί οτιδήποτε, χρειάζεται γρήγορη ιχνηλάτηση, περιορισμός μετάδοσης, περιορισμός ιού και των μεταλλάξεων. Με πολύ μεγάλη προσοχή και πολλά τεστ πρέπει να ανοίξουν, για αυτό κανονικά πρέπει να κάνουν όλοι τεστ δύο φορές την εβδομάδα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA