Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κ. Κοντοζαμάνης επισκέφτηκε την Κοζάνη με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην Π.Ε. Κοζάνης και κυρίως λόγω της «πίεσης» που δέχεται το νοσοκομείο της πόλης.

Μαζί του ήταν και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Αναφερόμενος στον τρόπο, με τον οποίο θα λειτουργήσει το νοσοκομείο ώστε να ανταποκριθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην έξαρση της πανδημίας στην περιοχή, είπε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε όλα τα σενάρια στο μυαλό μας για το νοσοκομείο και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας.»

«Γνώμονας των αποφάσεων είναι η προστασία της υγείας. Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τους συμπολίτες μας. Στην Κοζάνη, υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων, που προσπαθούμε να περιορίσουμε. Δεν λέμε ότι θα τιμωρήσουμε τους συμπολίτες μας που δεν τηρούν τα μέτρα. Η ατομική ευθύνη είναι θέμα υπευθυνότητας», τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για δύο αναπνευστήρες

Ομόφωνα εγκρίθηκε σήμερα και εκτός ημερήσιας διάταξης από την Οικονομική Επιτροπή της Π.Δ.Μ.  η χρηματοδότηση δύο αναπνευστήρων βαρέως τύπου αξίας 60.000 ευρώ για τις ανάγκες της ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, μετά από αίτημα του Διοικητή κ. Στέργιου Γκανάτσιου.

Οι δύο αναπνευστήρες (30.000 έκαστος) θα βοηθήσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη γρήγορη αντιμετώπιση των δύσκολων περιστατικών που διαχειρίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΜΕΘ του Μαμάτσειου, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων που σημειώνονται στην Π.Δ.Μ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA