Μενού
  • Α-
  • Α+

Τέλος στη δράση αδίστακτης συμμορίας Ρομά έδωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά τη σύλληψη τριών μελών της (ηλικίας 33, 19 και 20 ετών), καθώς και την ταυτοποιήση ακόμη δύο. 

Πρόκειται για κακοποιούς που δρούσαν κατά βάση στα Μεσόγεια όπου υπάρχουν πολλές απομονωμένες μονοκατοικίες (Κορωπί, Γέρακας, Ανθούσα). Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2020, τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας «χτυπούσαν» συστηματικά ηλικιωμένους –ως επί το πλείστον, σε συγκεκριμένους οικισμούς στο Κορωπί-. Ορμητήριο της συμμορίας ήταν το Ζεφύρι και το Μενίδι, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν ως «καβάτζα» χώρο στην Παιανία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 6 ληστείες και 3 κλοπές, με λεία που ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.

Φτάνοντας στην περιοχή ενδιαφέροντος τους, οι επίδοξοι ληστές διασκορπίζονταν και περιφέρονταν είτε πεζή, είτε με «επιχειρησιακό» όχημα αναζητώντας οικίες όπου διαμένουν ηλικιωμένα άτομα. Μόλις εντόπιζαν την προς διάρρηξη οικία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με χειρουργικές μάσκες και κουκούλες και φορώντας γάντια στα χέρια, παραβίαζαν σημεία εισόδων των οικιών, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και εισέρχονταν σε αυτές. 

Απειλούσαν ηλικιωμένους με μαχαίρια

Στις περιπτώσεις των ληστειών, συμπεριφέρονταν με ιδιαίτερη σκληρότητα στους ηλικιωμένους παθόντες, τους οποίους ακινητοποιούσαν είτε με χρήση σωματικής βίας είτε απειλώντας τους με μαχαίρια και ενώ ένας από τους δράστες τους επιτηρούσε, οι υπόλοιποι ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και τρεις καταγεγραμμένες κλοπές, όπου προκειμένου να εισέλθουν στα σπίτια παρίσταναν τους «αστυνομικούς» της Ασφάλειας. 

Κατά την τέλεση των ληστειών, ένας εκ των δραστών παρέμενε εξωτερικά και σε κοντινή απόσταση, κατοπτεύοντας την περιοχή εντός του «επιχειρησιακού» οχήματος, ώστε σε συντρέχουσα περίπτωση να τους ειδοποιήσει, αλλά και να τους παραλάβει εγκαίρως προκειμένου να διαφύγουν. Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας τους είναι ότι κατά τη διαφυγή τους, απέκρυπταν τα κινητά τηλέφωνα των παθόντων εντός της οικίας, ή έκοβαν την καλωδίωση της σταθερής τηλεφωνικής τους σύνδεσης, για να αποτρέψουν την επικοινωνία με την Αστυνομία.

Για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας, πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων, κοσμήματα, ρολόγια, κατάλληλα τροποποιημένο διαρρηκτικό εργαλείο, πλήρως λειτουργικό σύστημα καταγραφής βιντεοληπτικού υλικού με εξωτερικές κάμερες ασφαλείας και το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση του εύρους της εγκληματικής δράσης της συμμορίας συνεχίζεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA