Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νέα μόδα: Ήρθε το γαλακτομπούρεκο... vegan

Η Φαίη Χατζηνίκου-Αγγελίδου και ο σύζυγός της Μάνος Αγγελίδης δημιούργησαν το «Γαλακτομπούρεκο το θεϊκό» που είναι vegan και το πουλούν στο κατάστημά τους στη Θεσσαλονίκη

Με βάση τη συνταγή της γιαγιάς, δύο νέοι δημιούργησαν τη vegan εκδοχή του γαλακτομπούρεκου. 

Η Φαίη Χατζηνίκου-Αγγελίδου και ο σύζυγός της Μάνος Αγγελίδης δημιούργησαν το «Γαλακτομπούρεκο το θεϊκό» και το πουλούν στο κατάστημά τους στη Θεσσαλονίκη. 

Το vegan γαλακτομπούρεκο δεν διαθέτει κανένα συστατικό ζωικής προέλευσης, ούτε αυγά ούτε γάλα και ξεχωρίζει για την αφράτη κρέμα του, σύμφωνα με το voria.gr

Οι δύο νέοι χαρακτηρίζουν το γαλακτομπούρεκό τους κλασσικό, vegan και νηστίσιμο

«Δημιουργήσαμε το μαγαζί μας σε έναν ιστορικό δρόμο, όπου συχνάζουν φοιτητές και κυκλοφορούν τουρίστες και θέλαμε να προσφέρουμε σε αυτό το νεότερο κοινό κάτι διαφορετικό, πιο ελαφρύ, νόστιμο, με αγνά συστατικά, πολύ μεράκι, περίσσεια αγάπη, αλλά και σεβασμό στην παράδοση, υπό μια πιο φρέσκια όμως οπτική» λέει στη voria.gr η Φαίη.

Γαλακτομπούρεκο vegan με σοκολάτα 

Μάλιστα, η ανταπόκριση που βρίσκει το vegan, νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο από τον κόσμο έχει κάνει το ζευγάρι να σκέφτεται την ανάπτυξη της ιδέας του και με franchising στο επόμενο διάστημα. 

«Έχουν δοκιμάσει το γαλακτομπούρεκό μας από Λάρισα, Σέρρες, Καλαμάτα, Χανιά και άλλες πόλεις και μας έχουν προτείνει να διαδώσουμε το μικρό μας μυστικό και εκτός Θεσσαλονίκης» εξηγεί η Φαίη. 

Το ζευγάρι άλλωστε έχει συνεχώς νέες ιδέες, όπως το γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα, το οποίο βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο.

Ο γάμος στη Φλώρινα και η ιδέα για το vegan γαλακτομπούρεκο

Η Φαίη και ο Μάνος, πριν από τέσσερα χρόνια άνοιξαν το μαγαζί τους στη Θεσσαλονίκη. Η ιδέα για το vegan γαλακτομπούρεκο προέκυψε ως πρόκληση για τη Φαίη σε έναν γάμο στη Φλώρινα όπου είχε προσκληθεί το ζευγάρι. Εκεί στη δεξίωση, σε ένα πιάτο γλυκών τούς προσφέρθηκε και γαλακτομπούρεκο.

Η Φαίη παρατήρησε πως οι νεότεροι φίλοι στο τραπέζι προτίμησαν άλλα γλυκά, κάτι που την έκανε να αναρωτηθεί γιατί η γαστρονομική  μας παράδοση να μην μπορεί να περάσει και στις νεότερες γενιές. Κάπως έτσι σκέφτηκε να δώσει στο συγκεκριμένο γλυκό μια πιο φρέσκια πινελιά με βάση τη συνταγή της αγαπημένης της γιαγιάς, την οποία μπήκε στη διαδικασία να… πειράξει. Άλλωστε, η ίδια είχε δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, οπότε ήθελε να προσφέρει και στον εαυτό της τη δυνατότητα να απολαμβάνει το γλυκό χωρίς ενοχλήσεις.

«Θέλουμε να προσφέρουμε νόστιμα γλυκά που ενώνουν τους ανθρώπους με τους δικούς τους αγαπημένους στο κυριακάτικο τραπέζι, στη γιορτή και στη χαρά» λέει το ζευγάρι.

Νέα μόδα: Ήρθε το γαλακτομπούρεκο... vegan
Νέα μόδα: Ήρθε το γαλακτομπούρεκο... vegan
Νέα μόδα: Ήρθε το γαλακτομπούρεκο... vegan

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.