Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σαρηγιάννης: Θα έχουμε 900 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης αναμένει επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων και κάνει λόγο για 900 ασθενείς με κορονοϊό στις Μ.Ε.Θ. κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ανέφερε πως τα self tests μπορούν να βοηθήσουν στην αναχαίτιση της πανδημίας, εξηγώντας πως «ελπίζει» τις επόμενες μέρες να αυξηθούν τα κρούσματα έως και 11.000, με τη διενέργεια των τεστ, γιατί αυτό θα σημαίνει πως εντοπίζουμε τις μολύνσεις και θα μπορούμε να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού.

Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις υπογράμμισε δεν είναι αρνητικός με αυτό το μέτρο, ενώ για το Πάσχα είπε ότι θα είναι δύσκολο να γιορτάσουμε στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, καθώς θα υπάρχει μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία. Μάλιστα προέβλεψε ότι στις 28 Απριλίου, τη Μεγάλη Τρίτη, θα υπάρχουν 900 ασθενείς διασωληνωμένοι στις Μ.Ε.Θ.

Μετά το Πάσχα οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης

Ερωτηθείς για το αν τα θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία από την επόμενη Δευτέρα, με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, είπε πως συμφωνεί μόνο με το άνοιγμα των Λυκείων καθώς ο χρόνος πιέζει και για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ για τις υπόλοιπες βαθμίδες καλό θα ήταν να περιμένουμε να ανοίξουν μετά το Πάσχα.

Σε ότι αφορά της απόφαση που ελήφθη για την εξαίρεση από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης, εξήγησε πως δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μόνο τα νούμερα, αλλά και τις τάσεις.

Στην Αττική, που βρίσκεται στο «κόκκινο», σημείωσε ότι υπάρχει μια τάση σταθεροποίησης ενώ σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη είναι σαφές ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα μια τάση επιδείνωσης της κατάστασης, προβλέποντας δε πως στη συμπρωτεύουσα θα δούμε εικόνες Νοεμβρίου σε ό,τι αφορά την επιβάρυνση του συστήματος υγείας.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΜΕΘ #Κορονοϊός #Πάσχα #διασωληνωμένοι