Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ανηλεή πόλεμο εις βάρος του, κάνει λόγο ο Μένιος Φουρθιώτης, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και την παραγγελία διπλής εισαγγελικής έρευνας. 

Ο Μένιος Φουρθιώτης τονίζει πως τα δημοσιεύματα, οι αναρτήσεις και οι δηλώσεις πολιτικών σε συνδυασμό με τις διαρροές ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Τον λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει και εμπιστεύομαι απόλυτα», τονίζει. 

Όλη η ανακοίνωση του Μένιου Φουρθιώτη:

Τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολυθεί ένας ανηλεής πόλεμος σε βάρος μου με πληθώρα δημοσιευμάτων και αναρτήσεων.

Προ πάσης έτερης αναφοράς, δέον να επισημανθεί ότι είναι αν μη τι άλλο εύλογη η αντίδραση του κοινού, καθώς με την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που έχει λάβει χώρα και μάλιστα με μαζικό τρόπο, προσδίδεται η ψευδής εικόνα επί διαφόρων και διαφορετικών θεμάτων.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, οφείλω να επισημάνω τα εξής:

Α) Εκτός της ιδιότητας του δημοσιογράφου και παρουσιαστή εργάζομαι στην ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής η οποία συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό με τον τίτλο «EPSILON», παράλληλα είμαι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ραδιοφωνικού σταθμού με τον τίτλο «PARTY FM» και της εφημερίδας «AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ».

Β) Ότι αφορά τα θέματα της αστυνομικής φρούρησης μου έχει ήδη εκδοθεί ανακοίνωση από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου ενώ η υπόθεση αυτή εκκρεμεί Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας

Γ) Για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, τον λόγο έχει η Ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει και εμπιστεύομαι απόλυτα.

Δ) Το μόνο που με συνδέει επαγγελματικά με τον επιχειρηματία κ. Φίλιππο Βρυώνη είναι η συνεργασία μου με ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής στην οποία είμαι εργαζόμενος και η οποία συνεργάζεται αποκλειστικά για την παραγωγή της ανεξάρτητης συγκεκριμένης εκπομπής μου με την εταιρεία φορέα του σταθμού EPSILON , στην οποία συμμετέχει μετοχικά ο κ. Φίλιππος Βρυώνης.

Δηλώνω ρητώς ότι δεν συμμετέχω σε καμία εταιρεία και δεν συνδέομαι επιχειρηματικά και με καμία ιδιότητα με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη, και ασφαλώς ούτε ο κ. Βρυώνης συνδέεται επιχειρηματικά μαζί μου.

Και για όλα τα υπόλοιπα τόσο επί διαφόρων όσο και επί διαφορετικών θεμάτων δημοσιευμάτων και αναρτήσεων συνεντεύξεων – δηλώσεων – πολιτικών αναρτήσεων και σε συνδυασμό με την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών καθώς και για τα όσα επιπλέον έχουν δει το φως της δημοσιότητας και με συνδέουν με τον κ. Φίλιππο Βρυώνη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σας ευχαριστώ,

Με εκτίμηση Μένιος Φουρθιώτης

Τα χρήματα που απέσπασε

Μιλώντας στο ΟPEN, χωρίς να κατονομάσει τον τηλεοπτικό παρουσιαστή, ο Γιάννης Βρούτσης αποκάλυψε αρκετά περιστατικά που έγιναν τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας.

«Το συγκεκριμένο πρόσωπο, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Οφείλω ένα τεράστιο"ευχαριστώ" στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου», είπε ο πρώην υπουργός.

Περιέγραψε ότι ο παρουσιαστής «ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, αποβλήθηκε από το υπουργείο Εργασίας, όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου»  και «όταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν εναντίον του οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση». «Δεν βγάζεις άκρη όταν κάποιος κρατάει μια κάμερα...», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το πόσα χρήματα κατάφερε να αποσπάσει ο γνωστός παρουσιαστής εκμεταλλευόμενος τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε: «Δεν θέλω να κάνω δικαστήριο και να παρουσιάζω οικονομικά στοιχεία από την τηλεόραση, αλλά νομίζω ότι πήρε ποσά τριών μηνών - το ύψος του ποσού είναι ζήτημα του εισαγγελέα τώρα- και "φρενάρισε" ο μήνας Οκτώβριος».

Σε νέα ερώτηση εάν το συνολικό ποσό ήταν κοντά στις 200.000 ευρώ, ο πρώην υπουργός είπε: «Τον μήνα Οκτώβριο, το ποσό για το οποίο αναφέρομαι ήταν 70.000 ή 80.000 ευρώ». Για το πώς θα παρθούν πίσω αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να πάρει, είπε ότι αρμόδια είναι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, που ασχολείται με το θέμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA