Μενού
  • Α-
  • Α+

Την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη σε τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και όσων στοιχείων έχουν αποθηκευτεί στο clouds διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Η άρση, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, μπορεί να αποκαλύψει ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες, το περιεχόμενο των λογαριασμών του στα social media και τις διαδικτυακές του συνομιλίες, φωτογραφικό υλικό ή βίντεο από συναθροίσεις και ιδιωτικές επαφές, οπτικό υλικό από συνευρέσεις, ηλεκτρονικά αποτυπώματα σε περίπτωση διαγραφής τους, καθώς και «ύποπτες» συνομιλίες του με ανήλικα μέσω social media ή sms αλλά και φωτογραφικό υλικό στο κινητό μέσω cloud.

Προσπάθεια εκφοβισμού δικαστικής λειτουργού καταγγέλλουν οι δικαστές

Την ίδια ώρα «καταπέλτης» είναι για τον Δ. Λιγνάδη το σκεπτικό του βουλεύματος με το οποίο απερρίφθη από το Δικαστικό Συμβούλιο το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας που υπέβαλλε μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια. Οι δικαστές του αποδίδουν προσπάθεια εκφοβισμού της δικαστικής λειτουργού χρησιμοποιώντας μάλιστα ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Οι εκφράσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου κατά την επίσκεψη του στο γραφείο της ανακρίτριας, έτσι όπως προκύπτουν από τις αναφορές που ο ίδιος ο δικηγόρος κατέθεσε, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης. Οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της στον Άρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια καταδεικνύουν ότι θέλουν η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως επιθυμούν.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA