Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη συνέχιση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca συνέστησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο Mega, τονίζοντας πως ο κίνδυνος... πηγαίνοντας στο εμβολιαστικό κέντρο είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο που πιθανόν να προκαλέσει το εμβόλιο. 

«Δυστυχώς οι παλινωδίες πολιτικού χαρακτήρα παρέσυραν επικοινωνιακά και τους πιστοποιητικούς οργανισμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου σε σιβυλλική απόφαση, ότι το εμβόλιο ενδεχομένως σχετίζεται με επεισόδια θρόμβωσης, χωρίς να πιστοποιείται ότι είναι συχνό γεγονός. Αν επικρατούσε αυτή η λογική, εκατοντάδες φάρμακα θα είχαν βγει εκτός» σημείωσε.

«Πρέπει να δούμε τον δικό μας οργανισμό, την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού» σημείωσε ο καθηγητής και συμπλήρωσε «Μέχρι τώρα έχει τηρήσει στάση ψυχραιμίας. Πρέπει να πειθαρχήσουμε σε ό,τι αποφασίσει. Ο κίνδυνος να πάθουμε κάτι ενώ πηγαίνουμε στο εμβολιαστικό κέντρο είναι δεκάδες εκατοντάδες φορές μεγαλύτερος από τον κίνδυνο που πιθανόν να προκαλέσει το εμβόλιο. Στο διάστημα της αναβολής του εμβολίου, εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι σε επίπεδο Ευρώπης θα χάσουν τη ζωή τους από τον κοροναϊό, ενώ δεν θα την είχαν χάσει».

https://www.megatv.com/embed/?p=2020324296

«Δεν ξέρουμε καν αν το εμβόλιο προκαλεί επιπλοκή. H φράση που χρησιμοποίησε ο ΕΜΑ ήταν “ενδεχομένως”. Είναι τόσο σπάνια τα περιστατικά των επιπλοκών, που στις κλινικές δοκιμές, χρειάζεσαι εκατομμύρια ανθρώπων για να βρεις 1-2 τέτοια περιστατικά και να το παρακολουθείς. Το να πάθεις κορονοϊό επειδή δεν εμβολιάστηκες είναι μια τραγική απόφαση. Συγκυριακά τη στιγμή του εμβολιασμού παρατηρήθηκαν επιπλοκές και ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να το γνωστοποιήσει. Αυτά τα περιστατικά πρέπει να διερευνηθούν. Τα αίτια της θρόμβωσης είναι πολλά. Όπως ο καρκίνος, να έχει χειρουργηθεί πρόσφατα, να μην κινείται πολύ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA