Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τις καταγγελίες των αθλητριών της ενόργανης για κακοποιήσεις αλλά και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας που έχουν προκαλέσει σοκ μίλησε ο δικηγόρος των αθλητριών, Αλέξανδρος Αδαμίδης στο πρωινό του Open. 

«Δεν είναι 22 έχει αυξηθεί ο αριθμός τους. Κάποια στιγμή κάποια αθλήτρια ανέφερε ένα περιστατικό που προκάλεσε αλυσιδωτή αντίδραση. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πολλοί αθλητές που έχουν αντίστοιχα περιστατικά από προπονητές και προπονήτριες.  Μιλάμε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, σωματικές κακοποιήσεις κτλ. Πήραν το θάρρος και από την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και 22 από αυτούς θέλησαν να δημοσιοποιήσουν τις εμπειρίες τους. 

Τα περιστατικά που έχουμε μέχρι στιγμής ξεκινούν από το 1985 και φτάνουν ως το 2010. Κάποια έχουν παραγραφεί. Η ποινική τους υπόθεση εξετάζεται. Οι αθλητές θα δώσουν ονόματα και στοιχεία. Έχει ξεκινήσει η προκαταρκτική, σήμερα αύριο θα μας ζητηθεί. 

Γινόταν με αφορμή την προπόνηση. Μιλάμε για αθλητές ακόμα και με συμμετοχή σε Ολυμπιάδες. Δεν μπορώ να κατανοήσω σε ποια προπονητική διαδικασία μπορεί να ενταχθεί το τράβηγμα των μαλλιών ενός κοριτσιού εφηβικής ή προεφηβικής ηλικίας. Δεν μπορώ να κατανοήσω σε ποια προπονητική διαδικασία μπορεί να ενταχθεί η τιμωρία ένα κορίτσι αφού άργησε στην προπόνηση να κάνει προπόνηση με τα εσώρουχα. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι προπονητική διαδικασία η αφαίρεση των προστατευτικών στρωμάτων κάτω από τις δοκούς. Το κλείσιμο σε δωμάτια. 

Είναι ευχάριστο ότι υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον υπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Δεν αφορούν μόνο τους προπονητές και τις προπονήτριες, σκοπός είναι να δημιουργηθεί το πλαίσιο για την αξιολόγηση των προπονητών που ασχολούνται με παιδιά». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA