Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας φέρνει μεγάλες προκλήσεις για το υγειονομικό σύστημα της χώρας, πολλοί ασθενείς με άλλα νοσήματα έχουν μείνει στην «απ'έξω» μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση. 

Η κυρία Ρόζα, που πριν από 3 χρόνια είχε χάσει σε ποσοστό 80 - 90% το ένα της μάτι από ωχρά κηλίδα και εδώ και 1,5 χρόνο παρουσιάζει ένα παρόμοιο πρόβλημα και στο δεύτερο μάτι, καταγγέλλει στο OPEN TV, ότι το νοσοκομείο στο οποίο έκανε τη θεραπεία της για ωχρά κηλίδα έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορονοϊό και πλέον παραπέμπεται σε ιδιωτικό ιατρείο όπου καλείται να πληρώσει. 

Εδώ και ενάμιση χρόνο, ανά δύο μήνες, κάνει μια απαραίτητη ένεση στον «Ερυθρό Σταυρό», όμως πλέον το νοσοκομείο αυτό έχει μετατραπεί αποκλειστικά για Covid και η ίδια δεν μπορεί να συνεχίσει τη θεραπεία της.

«Μου είπαν πως δεν μπορώ να κάνω τη θεραπεία διότι έκλεισαν όλο το νοσοκομείο για Covid. Ο γιατρός είπε να πάμε σε ιδιώτη και δεν μπορούν να μας δώσουν και το φάρμακο. Ο ιδιώτης μόνο για να κάνει την ένεση ζητεί 200 ευρώ. Το φάρμακο δεν ξέρω πόσο κοστίζει είναι κρατικό. Ηδη υπάρχει στο νοσοκομείο το φάρμακο για μένα αλλά μας είπαν ότι “δεν μπορούμε να σας το δώσουμε”. Εμείς τώρα τι να κάνουμε; Να τυφλωθούμε;», αναρωτιέται η καταγγέλλουσα. 

« Ο ΕΟΠΥΥ με καλύπτει αλλά επειδή έχουν μετατρέψει όλο το νοσοκομείο σε Covid, δεν υπάρχει μία πτέρυγα για να μας εξυπηρετήσει. Οι γιατροί είναι πολύ ευγενικοί και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αλλά και αυτοί δεν ξέρουν τι να κάνουμε», σημείωσε.

Ο σύζυγος της κυρίας Ρόζας, εξηγώντας το πρόβλημα, σημείωσε. «Ο ΕΟΠΥΥ μας καλύπτει αλλά το φάρμακο είναι κρατικό και είναι πανάκριβο. Εφόσον το τμήμα έχει κλείσει μόνο για κορονοϊό το φάρμακο παραμένει στο νοσοκομείο σε ψυγείο και δεν μπορούμε να το πάρουμε από το νοσοκομείο». 

« Ο ΕΟΠΥΥ με καλύπτει αλλά επειδή έχουν μετατρέψει όλο το νοσοκομείο σε Covid, δεν υπάρχει μία πτέρυγα για να μας εξυπηρετήσει. Οι γιατροί είναι πολύ ευγενικοί και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αλλά και αυτοί δεν ξέρουν τι να κάνουμε», σημείωσε. Ο σύζυγος της κυρίας Ρόζας, εξηγώντας το πρόβλημα, σημείωσε. «Ο ΕΟΠΥΥ μας καλύπτει αλλά το φάρμακο είναι κρατικό και είναι πανάκριβο. Εφόσον το τμήμα έχει κλείσει μόνο για κορονοϊό το φάρμακο παραμένει στο νοσοκομείο σε ψυγείο και δεν μπορούμε να το πάρουμε από το νοσοκομείο».
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA