Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Folli Follie: Παραπομπή σε δίκη για 21 πρόσωπα προτείνει η εισαγγελέας - Οι κατηγορίες

Ανάμεσα στους 21 είναι και τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, καθώς και τέσσερις καταζητούμενοι των ελληνικών αρχών για την υπόθεση της Folli Follie

Την παραπομπή σε δίκη 21 συνολικά από τους 31 αρχικώς εμπλεκόμενους στην απάτη με τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς της Folli Follie προτείνει η εισαγγελέας, Ελένη Μιχαλοπούλου στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μεταξύ αυτών τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου καθώς και οι τέσσερις καταζητούμενοι των ελληνικών αρχών: ο άλλοτε στενός συνεργάτης της οικογένειας, CFO του Υποομίλου της FFG στην Ασία και τρεις Ασιάτες.

Για οκτώ κατηγορουμένους εισηγείται την απαλλαγή τους ενώ για δύο να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Οι κατηγορίες

Στην 616 σελίδων πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός προτείνει για τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη, να παραπεμφθούν για πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Για το πατέρα Κουτσολιούτσο προτείνεται η παραπομπή και για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα ενώ για την Καίτη Κουτσολιούτσου, η εισαγγελέας προτείνει να δικαστεί για τρία κακουργήματα: απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους κατηγορουμένους, μέλη του ΔΣ της εταιρείας, υπεύθυνοι στις οικονομικές υπηρεσίες και Έλληνες και αλλοδαποί διοικούντες του υποομίλου της Ασίας προτείνεται κατά περίπτωση η παραπομπή τους για τις παραπάνω κατηγορίες.

Η πρόταση

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι «ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος, με τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο  και τον CFO του Υποομίλου στην Ασία, Ι.Μ. (ΜΠΕΓΙΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝ) με πρόθεση, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, στην οποία ενταχθήκαν οι ίδιοι ως μέλη και εν συνεχεία οι Αικατερίνη ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αλλά και άγνωστοι μέχρις στιγμής υπάλληλοι και στελέχη του Ομίλου Folli Follie, υποτάσσοντας τη βούλησής τους έκαστος σε αυτήν, ως μέλη της, επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας, στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εγκληματικής τους δράσης, βάσει οργανωμένου σχεδίου, που προέβλεπε ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, επιδιώκοντας την κατ’ εξακολούθηση τέλεση κακουργηματικής πλαστογραφίας και απάτης υπό οποιαδήποτε συμμετοχική έκφανση, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με το ρόλο, τη δραστηριότητα και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ( ΝΠΔΔ)».

Τον τελευταίο λόγο για το εάν και ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών που θα αποφανθεί με βούλευμά του.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Δίκη