Μενού
  • Α-
  • Α+

Περισσότερες από 750 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, μόνο κατά το διάστημα της παρακολούθησης τους, είχαν διαπράξει οι δύο εγκληματικές ομάδες που εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής μετά από αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Καλλιθέας.

Συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 8 συλλήψεις (4 άνδρες και 3 γυναίκες), ενώ ανάμεσα τους είναι κι ένας 40χρονος Αλβανός ποινικός ο οποίος είχε έμμεση εμπλοκή στη δολοφονία των δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το 2011 στο Ρέντη. Όσον αφορά τα δύο κυκλώματα, διακινούσαν ναρκωτικά στην Καλλιθέα, αλλά και σε όμορες περιοχές (Ρέντη, Παγκράτι, Αιγάλεω), αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Ως προς τη μεθοδολογία δράσης:

  • Τα μέλη των ομάδων χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που έχουν εκδοθεί σε μη υπαρκτά πρόσωπα και για τις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν και διαδικτυακές εφαρμογές.
  • Στις επικοινωνίες τους απέφευγαν να χρησιμοποιούν τα ονόματα τους, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν το κίνδυνο ταυτοποίησης τους.
  • Πριν την πραγματοποίηση της εκάστοτε αγοραπωλησίας προηγούνταν μία ή και περισσότερες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «πελάτη» κατά τις οποίες καθορίζονταν ο χρόνος και το σημείο συνάντησης καθώς και η επιθυμητή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
  • Χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και ειδική διάλεκτο όταν αναφέρονταν στις ναρκωτικές ουσίες, στις ποσότητες που διακινούσαν και στα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν.
  • Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν εκμισθωμένα οχήματα.

Κοκαΐνη με... κωδική ονομασία «χυμός» ή «γάλα»

Όπως διαπιστώθηκε, η πρώτη ομάδα εμπλέκεται σε περισσότερες από 400 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ η δεύτερη ομάδα σε περισσότερες από 350 περιπτώσεις. Μάλιστα, είχαν φτιάξει και το δικό τους λεξιλόγιο για να μην γίνονται αντιληπτοί σε τυχόν νόμιμες συνακροάσεις από την ΕΛ.ΑΣ., αποκαλώντας την κοκαΐνη «χυμό» ή «γάλα» και τους αστυνομικούς «τέτοιους».

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 23,7 γραμμάρια κοκαΐνης, 6,6 γραμμάρια κάνναβης, 16 ναρκωτικά δισκία, χρηματικό ποσό -23.411- ευρώ, 2 πιστόλια και 9 φυσίγγια, 3 ζυγαριές ακριβείας, 3 μαχαίρια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και 3 αυτοκίνητα

Η πλειοψηφία των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA