Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Χάρτης ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Δυτική Μακεδονία

Στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκεται η Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με τον (αναθεωρημένο) χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC)

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δημοσίευσε σήμερα, Πέμπτη (8/4), τον αναθεωρημένο χάρτη που αποτυπώνει την επιδημιολογική εικόνα της πανδημίας του κορονοϊού στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στον (πρώτο) χάρτη καταγράφονται δεδομένα που πηγάζουν από τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας για την εβδομάδα 12-13 (περίοδος 2 έως 8 Απριλίου). Η Ελλάδα είναι κόκκινη από άκρη σε άκρη, με την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά, Φλώρινα, Κοζάνη Γρεβενά) να βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο.

Image

Στον χάρτη που δείχνει τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό τις τελευταίες 14 μέρες παρατηρείται η ίδια εικόνα, με την μόνη διαφορά ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση (κίτρινο χρώμα) η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Image

Στον χάρτη που αποτυπώνει τον δείκτη θετικότητας, η χώρα μας είναι ακόμα στο «κίτρινο», όπως επίσης και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας είναι ίσος ή μεγαλύτερος από το όριο συναγερμού (4%).

Image

 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Χάρτης #Κρούσματα #Κορονοϊός #Ευρώπη #Μακεδονία