Μενού
  • Α-
  • Α+

Με επιστολή που απεστάλη στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του δικηγόρου του Νίκου Αγαπηνού ζητά να μην συνδέεται το όνομά του με τη σωρεία σκανδάλων που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας και στα οποία εμφανίζεται ως βασικός εμπλεκόμενος.

Ο Μένιος Φουρθιώτης έχει βρεθεί στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες για σειρά περιστατικών και γεγονότων. Αρχικά με την υπόθεση της φύλαξής του από την ελληνική αστυνομία και τις δυνάμεις που διέθετε γι αυτόν τον σκοπό επί 24ώρου βάσεως. Μάλιστα όταν η «φρουρά» αποσύρθηκε με πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ στις 31/3/2021, ο ίδιος ο παρουσιαστής φαίνεται να κατέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και μέσω του δικηγόρου του καθηγητή Πάνου Λαζαράτου να ζήτησε η πράξη αυτή να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη 

Στη συνέχεια, όπως αποκαλύφθηκε, φέρεται να χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, της Ένωσης των δημοσιογράφων, και με αυτή να εξέδιδε πλαστό δελτίο διαπίστευσης ώστε να εισέρχεται ελεύθερα στα υπουργεία, αλλά και στη Βουλή. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως έχει ενημερώσει η ΕΣΗΕΑ με σχετική ανακοίνωση, έχει διαταχθεί προανακριτική εξέταση.

Παράλληλα, ο πρώην Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε πρόσφατες συνεντεύξεις του «φωτογράφισε» τον παρουσιαστή τόσο για περιστατικά που έγιναν τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας.

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα ελεγχθεί αν ο Μένιος Φουρθιώτης έχει τελέσει αδικήματα όπως απάτη ή απόπειρα απάτης

Επίσης έχει κατατεθεί καταγγελία από την ΕΤΕΡ που αναφέρει ότι ο παρουσιαστής απείλησε επιθεωρήτριες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που βρέθηκαν στον ραδιοσταθμό που διηύθυνε κατόπιν καταγγελίας απολυμένου εργαζόμενου. 

Να σημειωθεί εδώ ότι παρά τον ορυμαγδό αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών από το σύνολο σχεδόν των ελληνικών ΜΜΕ, ο τηλεπαρουσιαστής, συνεχίζει και διατηρεί τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς πολλοί πρωτοκλασάτοι πολιτικοί και προσωπικότητες της χώρας.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε τόσο στα Μέσα Ενημέρωσης όσο και σε προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις δημοσιογράφων και κυβερνητικών στελεχών (!), αλλά και της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας Άννας Στρατινάκη.

Στην επιστολή που υπογράφεται από το δικηγορικό γραφείο του κ. Αγαπηνού, σημειώνεται:

«Με την παρούσα αιτούμαστε την παύση της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητας του εντολέως μας Μαίανδρου- Γεωργίου Φουρθιώτη, το οποίο έχετε καταρρακώσει με δική σας ευθύνη, αναφορικά με όλες τις φερόμενες ποινικές δικογραφίες, τις οποίες έχετε δημοσιοποιήσει δια των Μέσων σας, αναφέροντας παρανόμως το όνομά του, υιοθετώντας πλήρως τις κατηγορίες πριν καν αυτές αποδοθούν, παραβιάζοντας τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και συνοδεύοντας τις δημοσιεύσεις σας με φωτογραφίες του εντολέως μας.

Επειδή όλες οι ανωτέρω αποτελούν έκνομες ενέργειες οι οποίες προσβάλλουν ευθέως τον νομικό μας πολιτισμό και το δικαϊκό μας σύστημα, ο οποίος πρέπει να διαφυλάσσεται προς προστασίαν όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, σας καλούμε όπως παύσετε κάθε μέλλουσα αναφορά και διαγράψετε κάθε παρελθούσα, της εικόνας και των τυχόν ποινικών υποθέσεων του εντολέως μας ως προβλέπει ο Νόμος.

Η παρούσα κοινοποιείται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για τις νόμιμες ενέργειες σύμφωνα με την πάγια νομολογία του, σε διαφορετική περίπτωση η δικηγορική μας εταιρία θα κινηθεί κατά των παραβατών σε αστικό και ποινικό επίπεδο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA